Het was de eerste gelegenheid voor het grote publiek om kennis te maken met de elektrische Leaf en te ontdekken hoe elektrisch rijden is. Belangstellenden konden zich aanmelden via een speciale website, terwijl ook de klanten die al een Leaf hebben besteld in de gelegenheid waren met de auto te rijden. De route ging voor een stukje over de A13 en door Delft. Woordvoerder Bart van Thienen van Nissan Nederland zegt verheugd te zijn over de grote belangstelling. "Negenhonderd mensen hebben de expositie over de techniek bezocht en een 3D-film bekeken, terwijl 450 van hen een proefrit hebben gemaakt met een instructeur op de passagiersstoel. De proefritten duurden ongeveer twintig minuten en we hebben tijdens het gehele evenement een bezettingsgraad van 76 procent gehad. De geïnteresseerden waren van allerlei pluimage: jong en oud, man en vrouw, allochtoon en autochtoon. Daar zijn we erg blij mee."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding