Daarmee is de LFA Nürburgring de snelste "in een flinke oplage" gebouwde productie-auto op de Nordschleife, aldus Lexus. Het ronderecord werd op 31 augustus aangescherpt door  Lexus-testrijder Akira Iida.

De gebruikte auto was conform fabrieksspecificaties en niet geprepareerd. Kanttekening daarbij is dat de auto wél was voorzien van het zogenaamde "Nürburgring Package". Daarmee heeft de auto ten opzichte van de standaard LFA meer vermogen, een sneller schakelende versnellingsbak én een scherpere besturing. Het onderstel en bodywork werden ook aangepast voor de recordpoging. 

Het Nürburgring pakket is wel gewoon af-fabriek beschikbaar en wel in de kleuren zwart, matzwart, wit of oranje en wordt in een beperkte oplage van 50 stuks geleverd. De totale productie van de LFA blijft gehandhaafd op 500 stuks. Deze zijn allemaal al verkocht. Bekijk de foto’s in de fotogalerij rechts. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding