De Duitsers lieten tijdens de Amerikaanse introductie van de concept cars van de elektrische i3 en de plug-in hybride sportwagen i8 op de LA Auto Show in november al hun betrokkenheid bij de film zien. De beide concepts werden in het gezelschap van actrice Paula Patton onthuld. Patton vertelde daarbij over haar ervaringen tijdens dolle ritten op de passagiersstoel van de Vision EfficientDynamics supersportwagen, de voorloper van de i8.

Aan het stuur Tom Cruise, of misschien zijn stand-in stuntman. Cruise, die in de film geheim agent Ethan Hunt speelt, fleurde het Europese Hollywoodfeestje op met zijn aanwezigheid, net als Paula Patton, Simon Pegg, de Amerikaanse director van de film Brad Bird en producer Bryan Burk.

De ultramoderne architectuur van BMW Welt werd gezien als het ideale toneel voor de glossy première. BMW is de exclusieve automotive partner van deze Paramount Pictures productie en leverde de meeste van de auto’s die in de thriller te zien zijn.

Ian Robertson, bestuurslid van BMW AG voor Sales en Marketing zei bij de feestelijke gelegenheid. "In de nieuwe ‘Mission Impossible’ wordt actie op een hoger plan getild en daarom is de film een ideaal instrument voor de presentatie van onze auto’s en technologie." Sven Sturm, vice-president van Paramount in Duitsland, zei verheugd te zijn over de deelname van BMW die hij als een sterke factor ziet bij de promotie van wat hij verwacht een ‘Blockbuster’ (een succes op filmgebied) te worden.

In de film, die afgelopen donderdag in Europese steden in première is gegaan, komen naast de Vision EfficientDynamics ook de BMW 6 Serie Cabrio, X3 en 1 Serie in beeld. Ook een aantal functies van BMW ConnectedDrive zijn te zien, zoals het HUD head-up display, collosion warning, spraakgestuurde telefoonfuncties en micronavigatie.

Ter ere van de lancering van MI-4 zendt  Veronica vanavond de derde versie van Mission Impossible uit (20.30 uur). De voorgaande twee afleveringen werden uitgezonden op 5 en 12 december.(HH)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding