Dat gebeurt na een klacht van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven. Die trok eind vorig jaar bij de Volvo-importeur aan de bel omdat het merk in een radiocommercial stelt dat een software-update alleen bij de Volvo-dealer kan plaatsvinden. Manager Anton Pluim van de verenigde universelen:  "Dat is simpelweg niet waar. Merkonafhankelijke autobedrijven kunnen prima software-updates uitvoeren. Dat is ook in de Europese wet verankerd. Sterker nog, de Volvo-importeur heeft het ons medio vorig jaar hoogstpersoonlijk in Bunnik laten zien."

Volvo Cars Nederland heeft deze week aan Bovag laten weten te zijn gestopt met de gewraakte radiocommercials en heeft toegezegd de spotjes aan te passen op het punt van de software-update, voordat ze weer de ether in gaan, zo meldt Bovag.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding