De leasemaatschappij maakt dagelijks 126 duizend leaserijders mobiel doordat zij hen de beschikking geeft over een leaseauto. Athlon-directeur Van Veen: "Helaas zijn er ook mensen met een lichamelijke beperking die daardoor minder mobiel zijn. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid ook deze groep mensen mobieler te maken en hun leefwereld te vergroten. Mensen met een hulphond trekken er weer op uit, hebben meer sociale contacten en daardoor een vrolijker leven. Dat is de reden waarom we ons graag verbinden en de samenwerking opzoeken met Hulphond Nederland."

Athlon Car Lease Nederland (onderdeel van De Lage landen International, onderdeel van Rabobank) is met 126 duizend auto’s marktleider op het gebied van autoleasing in Nederland. Hulphond Nederland leidt honden op tot hulphond. Zo’n dier geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardiger bestaan. Zo opent de hond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een hulphond kan tot zeventig handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. Hulphonden worden kosteloos ter beschikking gesteld aan cliënten en het benodigde geld wordt bijeengebracht door donateurs, sponsoren, serviceclubs en verzekeraars en komen voorts uit giften, nalatenschappen en collectes.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding