Record achteruitrijden op Goodwood voor Nissan Leaf (filmpje)

De Nissan Leaf heeft een record gebroken. De elektrische gezinswagen legde als snelst achteruitrijdende auto een afstand van een mijl (1,6 km) af.

Professioneel stuntrijder Terry Grant reed het fameuze circuit van Goodwood tijdens het Festival of Speed, achteruitrijdend met de Leaf. Hij legde de afstand uiteindelijk af in 1 minuut en 37,02 seconden, met een gemiddelde snelheid van 88,5 km/u.

Terry vestigde op vrijdag, de openingsdag van het festival, voor het eerst het record en verbeterde het vervolgens tijdens het weekend, waarbij hij maar liefst 26 seconden van de tijd van vrijdag afsnoepte. Terry, die vorig jaar een ander record vestigde door de heuvelklim met een Nissan Juke op 2 wielen te rijden, zei na afloop over zijn prestatie: "Ik had een fantastische auto tot mijn beschikking met directe aandrijving van de elektromotor naar de wielen. In theorie rijdt de Leaf daardoor achteruit net zo snel als vooruit. Bovendien ligt de Nissan door zijn lage zwaartepunt, dankzij de laag geplaatste accu’s die een integraal onderdeel van de vloer vormen, enorm stabiel op de weg, ongeacht de richting waarin je rijdt. De enige klacht die ik heb, is een beetje nekpijn door het voortdurend achterom kijken".

Het achteruitrijdrecord van de Leaf is onderdeel van Nissans ambitieuze social media campagne, The Big Turn On. Hiermee verspreidt de fabrikant de boodschap van het elektrische rijden over heel Europa via de social media. Daarmee wil Nissan in 100 dagen 1 miljoen automobilisten interesseren voor elektrisch autorijden. Het doel van 1 miljoen ‘Turn Ons’ werd op 15 juni bereikt, 15 dagen vóór de oorspronkelijk geplande datum.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Daf heeft ook nooit een sportief imago gekregen van het achteruitrijden

Geplaatst door: DAF op
Record achteruitrijden op Goodwood voor Nissan Leaf (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Record achteruitrijden op Goodwood voor Nissan Leaf (filmpje)

De Nissan Leaf heeft een record gebroken. De elektrische gezinswagen legde als snelst achteruitrijdende auto een afstand van een mijl (1,6 km) af.

Professioneel stuntrijder Terry Grant reed het fameuze circuit van Goodwood tijdens het Festival of Speed, achteruitrijdend met de Leaf. Hij legde de afstand uiteindelijk af in 1 minuut en 37,02 seconden, met een gemiddelde snelheid van 88,5 km/u.

Terry vestigde op vrijdag, de openingsdag van het festival, voor het eerst het record en verbeterde het vervolgens tijdens het weekend, waarbij hij maar liefst 26 seconden van de tijd van vrijdag afsnoepte. Terry, die vorig jaar een ander record vestigde door de heuvelklim met een Nissan Juke op 2 wielen te rijden, zei na afloop over zijn prestatie: "Ik had een fantastische auto tot mijn beschikking met directe aandrijving van de elektromotor naar de wielen. In theorie rijdt de Leaf daardoor achteruit net zo snel als vooruit. Bovendien ligt de Nissan door zijn lage zwaartepunt, dankzij de laag geplaatste accu’s die een integraal onderdeel van de vloer vormen, enorm stabiel op de weg, ongeacht de richting waarin je rijdt. De enige klacht die ik heb, is een beetje nekpijn door het voortdurend achterom kijken".

Het achteruitrijdrecord van de Leaf is onderdeel van Nissans ambitieuze social media campagne, The Big Turn On. Hiermee verspreidt de fabrikant de boodschap van het elektrische rijden over heel Europa via de social media. Daarmee wil Nissan in 100 dagen 1 miljoen automobilisten interesseren voor elektrisch autorijden. Het doel van 1 miljoen ‘Turn Ons’ werd op 15 juni bereikt, 15 dagen vóór de oorspronkelijk geplande datum.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Daf heeft ook nooit een sportief imago gekregen van het achteruitrijden

Geplaatst door: DAF op