Volkswagen Transporter en Crafter voor paralympiërs

Pon levert een aangepaste Transporter en een Crafter aan het Nederlands Paralympisch team.

‘Paralympische sporters rijden Volkswagen’ staat op de nieuwe Volkswagens Transporter en Crafter die in samenwerking met het Nederlandse Paralympische Comité zijn aangepast. De voertuigen zijn op 19 maart in Den Haag overgedragen tijdens de huldiging van het team dat aan de Paralympische Winterspelen 2014 deelnam. Met de Transporter en de Crafter zijn de sporters vervolgens naar onder meer Paleis Noordeinde gebracht voor de huldiging door de koning. Het Nederlandse Paralympische team had al jaren de wens dat er aangepaste bussen zouden komen om de sporters en vooral de teams tegelijk naar wedstrijden en trainingen te kunnen rijden. Dat is nu mogelijk doordat importeur Pon sinds 1 januari 2013 officieel Partner is van NOC*NSF. Bovendien sponsort Volkswagen al  25 jaar Olympische en Paralympische sporters met het beschikbaar stellen van personenauto’s.
Het interieur van de Volkswagen Transporter is in samenspraak met NOC*NSF aangepast. Sporters met of zonder rolstoel kunnen daardoor in de auto zitten.  De Crafter is een uitvoering met dubbele cabine. Ook hier zijn de nodige aanpassingen gedaan om bijvoorbeeld sportrolstoelen mee te kunnen nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen Transporter en Crafter voor paralympiërs - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Transporter en Crafter voor paralympiërs

Pon levert een aangepaste Transporter en een Crafter aan het Nederlands Paralympisch team.

‘Paralympische sporters rijden Volkswagen’ staat op de nieuwe Volkswagens Transporter en Crafter die in samenwerking met het Nederlandse Paralympische Comité zijn aangepast. De voertuigen zijn op 19 maart in Den Haag overgedragen tijdens de huldiging van het team dat aan de Paralympische Winterspelen 2014 deelnam. Met de Transporter en de Crafter zijn de sporters vervolgens naar onder meer Paleis Noordeinde gebracht voor de huldiging door de koning. Het Nederlandse Paralympische team had al jaren de wens dat er aangepaste bussen zouden komen om de sporters en vooral de teams tegelijk naar wedstrijden en trainingen te kunnen rijden. Dat is nu mogelijk doordat importeur Pon sinds 1 januari 2013 officieel Partner is van NOC*NSF. Bovendien sponsort Volkswagen al  25 jaar Olympische en Paralympische sporters met het beschikbaar stellen van personenauto’s.
Het interieur van de Volkswagen Transporter is in samenspraak met NOC*NSF aangepast. Sporters met of zonder rolstoel kunnen daardoor in de auto zitten.  De Crafter is een uitvoering met dubbele cabine. Ook hier zijn de nodige aanpassingen gedaan om bijvoorbeeld sportrolstoelen mee te kunnen nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding