Het evenement is een onderdeel van een roadshow van de Daimler-dochter Smart waarmee men momenteel vijftien grote Europese steden aandoet:  Hamburg, Berlijn, Keulen, Frankfurt, Wenen, Brussel, München, Zürich, Rotterdam, Milaan, Rome, Parijs, Barcelona, Madrid en Lissabon.

Smart for Rotterdam belicht het thema ‘urban joy’ met een gevarieerd programma met verschillende dj’s en live-acts, met optredens van onder meer de Jeugd van Tegenwoordig en een dj-set door Kraak & Smaak. Verder zullen er straatartiesten, een photoboot, de silent disco, een modeshow by Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en tal van workshops en activiteiten zijn voor grote én kleine bezoekers. De toegang tot het evenement is gratis.

Op het Willemsplein (naast de voet van de Erasmusbrug) zullen ook de spotlights gericht zijn op de nieuwe Fortwo en Forfour die voor het publiek voor het eerst van dichtbij te zien zijn. De Fortwo is compleet nieuw en is op nagenoeg alle fronten verbeterd, met een nadruk op het comfort. Voor het eerst wordt het concept met de motor achterin door Smart ook toegepast in de vierpersoons Forfour.  Naast de twee auto’s maakt overigens ook de innovatieve  ebike van Smart zijn opwachting, met voor de bezoekers de mogelijkheid om de fiets uit te proberen tijdens een proefrit over de Erasmusbrug en langs de Kop van Zuid.

Het motto ‘Smart for Rotterdam’ benadrukt een visie die ‘for’ (voor) noemt, met de insteek om ergens vóór te zijn in plaats van tégen om te benadrukken dat Smart een hogere kwaliteit van leven in de stad onderschrijft: meer ruimte, meer mobiliteit – meer ‘urban joy’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding