Veertig gasten hebben elk vijfduizend euro betaald om te kunnen luisteren naar een klassiek muziekconcert in de wereldberoemde Sixtijnse Kapel, gevolgd door een diner in het museum ‘omringd door meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars zoals Michelangelo en Raphael’, aldus het programma op de website van de Porsche Travel Club.  

Paus Franciscus heeft toestemming gegeven om de kapel te verhuren ten behoeve van private activiteiten op voorwaarde dat de opbrengsten worden gedoneerd aan liefdadigheid ten behoeve  van de armen en de daklozen. Een woordvoerster van Porsche wilde geen details verstrekken over het concert en over de gasten. Het concert werd gevolgd door andere evenementen in de omgeving van Rome, inclusief twee dagen testrijden. 
Zo’n zes miljoen bezoekers per jaar komen naar de Sixtijnse Kapel om de werken van de renaissance-kunstenaar Michelangelo te bekijken. Er zijn wel eerder concerten gegeven maar meestal voor aan de kerk gerelateerde activiteiten. De paus heeft overigens het Porsche evenement niet bezocht.

Franciscus zei vorig jaar bij zijn verkiezing tot paus te streven naar een arme kerk voor de armen en hij distantieerde zich van de rijkdom waarmee kerkleiders zich plegen te omringen. Hij woont in een eenvoudig appartement en heeft de tuinen van het Vaticaan opengesteld voor het publiek. (bron: Automotive News Europe)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding