Het merk ontving twee Red Dot Communication Design Awards, twee zilveren Annual Multimedia Awards en eenmaal brons bij de uitreiking van de prestigieuze Effie-awards. De prijzen werd alle uitgereikt voor de speciale internetsites c.q. online campagnes voor de twee nieuwe modellen. "Wij wilden de vernieuwende technologie van de Sprinter en V-Klasse via een innovatieve campagne aan de wereld tonen", zegt Nicolai Berger, de baas van marketingcommunicatie van Mercedes-Benz Vans. "Het feit dat drie organisaties hiervoor hun waardering uitspreken maakt ons erg trots."
De campagne van de V-Klasse vertelt het verhaal van families die een zeer ruime auto nodig hebben. De boodschap wordt verspreid via diverse kanalen, van pc tot smartphone. Bij de Sprinter draait het om de ‘Pioneer at Work’ microsite, die documentaires en reportages toont waarin de producteigenschappen van de bestelauto naar voren komen. Het onderwerp is telkens de pionierszin van mensen, die vooruit denken en ongebaande paden bewandelen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding