Het contract, dat afgelopen vrijdag is ondertekend door Toyota-topman Akio Toyoda en IOC-voorzitter Thomas Bach, loopt voorlopig van eind 2016, dus na de Spelen in Brazilië, tot 2024. Dat betekent dat Toyota ook volop acte de présence kan geven tijdens de Olympische Spelen van 2020 in de Japanse hoofdstad Tokyo. "Het is een grote eer dat we onze sector daar mogen vertegenwoordigen. We zullen daar de toekomst van de mobiliteit tonen," aldus Toyoda.

Geen van de partijen heeft verder enige informatie gegeven over de financiële kant van het contract. In Japanse media wordt echter vermeld dat Toyota er zo’n 800 miljoen euro voor heeft neer moeten tellen. Toyota schaart zich als hoofdsponsor in de rijen van McDonald’s, Coca Cola, Visa en General Electric.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding