Jaguar helpt bij recordsnelheid skiër Bell (filmpje)

Jaguar is de technisch partner van de Britse olympisch skiër Graham Bell voor zijn poging om in 2017 de snelste man op ski´s te worden – en daarmee een Guinness World Record te vestigen.

Bell wil snelste man op ski’s worden met technische ondersteuning van de ingenieurs, de faciliteiten en de aerodynamica-expertise van Jaguar Land Rover. Hij ontwikkelt samen met Jaguar een uniek skipak met een dubbele ministraalmotor. Daarmee hoopt hij een nieuw wereldrecord te vestigen met een snelheid van meer dan 260 km/uur. "Ik heb Jaguar gevraagd mijn technisch partner te worden vanwege hun kennis van aerodynamica en passie voor snelheid. Jaguar levert de expertise op het gebied van aerodynamica voor het speciale skipak dat ik nodig heb. Verder helpen ze me te wennen aan de hoge snelheden en de krachten die daarbij op mijn lichaam werken. Dat doet Jaguar met hun auto’s, zoals de XE awd."

Ian Anderton is de temperatuur- en aerodynamicamanager van Jaguar Land Rover. "We zijn de samenwerking begonnen met ski-jöring in de Oostenrijke Alpen. Door Graham Bell met een Jaguar XE AWD voort te trekken met snelheden van meer dan 160 km/uur, bekijken we waarmee we rekening moeten houden bij het ontwerp van zijn pak – zoals de wind, de skihouding en de kou. In veel opzichten komt de ontwikkeling van het pak overeen met die van een auto. Het gaat om de balans tussen aerodynamica, techniek en de vormgeving voor de ultieme prestaties.’

De recordpoging van Graham Bell vindt begin volgend jaar plaats in het koudetestcentrum van Jaguar Land Rover in Arjeplog, Zweden. Er bestaat nog geen record, maar ter vergelijking: het huidige skisnelheidsrecord op de afdaling staat op naam van Simone Oregone, met 251 km/uur.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Jaguar helpt bij recordsnelheid skiër Bell (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Jaguar helpt bij recordsnelheid skiër Bell (filmpje)

Jaguar is de technisch partner van de Britse olympisch skiër Graham Bell voor zijn poging om in 2017 de snelste man op ski´s te worden – en daarmee een Guinness World Record te vestigen.

Bell wil snelste man op ski’s worden met technische ondersteuning van de ingenieurs, de faciliteiten en de aerodynamica-expertise van Jaguar Land Rover. Hij ontwikkelt samen met Jaguar een uniek skipak met een dubbele ministraalmotor. Daarmee hoopt hij een nieuw wereldrecord te vestigen met een snelheid van meer dan 260 km/uur. "Ik heb Jaguar gevraagd mijn technisch partner te worden vanwege hun kennis van aerodynamica en passie voor snelheid. Jaguar levert de expertise op het gebied van aerodynamica voor het speciale skipak dat ik nodig heb. Verder helpen ze me te wennen aan de hoge snelheden en de krachten die daarbij op mijn lichaam werken. Dat doet Jaguar met hun auto’s, zoals de XE awd."

Ian Anderton is de temperatuur- en aerodynamicamanager van Jaguar Land Rover. "We zijn de samenwerking begonnen met ski-jöring in de Oostenrijke Alpen. Door Graham Bell met een Jaguar XE AWD voort te trekken met snelheden van meer dan 160 km/uur, bekijken we waarmee we rekening moeten houden bij het ontwerp van zijn pak – zoals de wind, de skihouding en de kou. In veel opzichten komt de ontwikkeling van het pak overeen met die van een auto. Het gaat om de balans tussen aerodynamica, techniek en de vormgeving voor de ultieme prestaties.’

De recordpoging van Graham Bell vindt begin volgend jaar plaats in het koudetestcentrum van Jaguar Land Rover in Arjeplog, Zweden. Er bestaat nog geen record, maar ter vergelijking: het huidige skisnelheidsrecord op de afdaling staat op naam van Simone Oregone, met 251 km/uur.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding