Die sneer naar Tesla – dat overigens niet met naam en toenaam wordt genoemd – komt van BMW in een spotje voor de nieuwe 330e plug-in hybrid . In een ander filmpje loopt een vrouw langs twee lege laadplaatsen om in haar BMW 330e te stappen.

‘’Dat is de auto waar we op zaten te wachten zonder te hoeven wachten" stelt BMW in de spotjes, die tijdens de Olympische Spelen van Rio worden uitgezonden. ‘’Er is een erg gehypte auto die er niet echt is,” zegt Jon Paley van reclamebureau The Vault in New York dat de filmpjes heeft bedacht. ‘’Die auto is niet beschikbaar. Je kunt ‘m nog niet kopen. Je kunt er niet in wegrijden.

BMW’s antwoord is dat er een fantastische auto bestaat, een plug-in hybrid ook nog, die je wel direct kunt krijgen.” Tesla, dat de hier bedoelde Model 3 op z’n vroegst eind 2017 begint te leveren (als dat al gehaald wordt) onthoudt zich tot nu toe van commentaar.