De foto’s in de 2017 kalender komen van één van ’s werelds topfotografen Peter Lindbergh. Hij is de eerste fotograaf die de kalender voor de vierde keer mocht fotograferen. Hiervóór fotografeerde hij voor de kalender van 1996 in de El Mirage woestijn in Californië en die van 2002 in de studios van Paramount Pictures in Los Angeles. In 2014 nam Lindbergh opnieuw, samen met Patrick Demarchelier, de foto’s voor de 50-jarige jubileum kalender sinds de lancering in 1964.

Emotioneel
Lindbergh heeft gekozen voor de titel "Emotioneel" waarmee hij wilde benadrukken dat het niet alleen een kalender is rond het perfecte lichaam, maar rond verstand en emotie. Hiermee wil hij terug naar de ziel van de modellen die "meer bloot dan naakt zijn."

Lindbergh heeft voor de kalender 14 internationale actrices gefotografeerd: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright en Zhang Ziyi.
Bekijk de fotogalerij rechts van dit artikel voor een eerste indruk. Een klik op de foto geeft een groot formaat. Onderstaand ook nog een filmpje.

Meer Pirelli-kalenders vindt u in het Dossier ‘Kalenders autobranche’.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding