Peugeot onthult een monumentale leeuw (filmpje)

Op 8 maart zal Peugeot op de Autosalon van Genève een buitenproportioneel grote leeuw presenteren. Dit beeldhouwwerk staat symbool voor de ‘trots, de kracht en de perfectie van het merk met zijn 200 jaar historie’, zo vertelt het persbericht.

Het tijdloze, spectaculaire kunstwerk is ontworpen door de designers van het Peugeot Design Lab. Met de onthulling van deze nieuwe ambassadeur wordt bovendien de 160e verjaardag van het merklogo gevierd.

Het monumentale kunstwerk van de leeuw is 12,5 m lang en 4,8 meter hoog.

Al 160 jaar lang is deze op een pijl vooruit marcherende leeuw het symbool van het Franse automerk, een logo dat werd gedeponeerd in 1858. Hij symboliseert de drie kenmerken van de zaagbladen die Peugeot oorspronkelijk maakte: flexibel, sterk en snel. De pijl verbeeldt het begrip snelheid.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot onthult een monumentale leeuw (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Peugeot onthult een monumentale leeuw (filmpje)

Op 8 maart zal Peugeot op de Autosalon van Genève een buitenproportioneel grote leeuw presenteren. Dit beeldhouwwerk staat symbool voor de ‘trots, de kracht en de perfectie van het merk met zijn 200 jaar historie’, zo vertelt het persbericht.

Het tijdloze, spectaculaire kunstwerk is ontworpen door de designers van het Peugeot Design Lab. Met de onthulling van deze nieuwe ambassadeur wordt bovendien de 160e verjaardag van het merklogo gevierd.

Het monumentale kunstwerk van de leeuw is 12,5 m lang en 4,8 meter hoog.

Al 160 jaar lang is deze op een pijl vooruit marcherende leeuw het symbool van het Franse automerk, een logo dat werd gedeponeerd in 1858. Hij symboliseert de drie kenmerken van de zaagbladen die Peugeot oorspronkelijk maakte: flexibel, sterk en snel. De pijl verbeeldt het begrip snelheid.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding