Het model, dat bestaat uit 298 bouwelementen, is de eerste van een nieuwe serie 2020 Speed Champions speed sets van Lego die een kwart groter zijn dan vorige modellen. De modelauto is officieel onthuld op het hoofdkantoor van Nissan door executive vice-president ofwel tweede man Asako Hoshino en CEO Niels B. Christiansen van Lego. Het model bevat zoveel mogelijk details van de échte auto. Hoofdontwerper Chris Stamps: “In Lego Speed Champions proberen we voortdurend nieuwe types raceauto’s op te nemen. De record-brekende Nissan GT-R stond bovenaan ons verlanglijstje. We streven naar authenticiteit en hebben veel tijd besteed aan het zoeken naar nieuwe bouwtechnieken om de achterlichten, die één van de meest herkenbare details van deze auto zijn, zo goed mogelijk weer te geven. Ik ben heel blij met het eindresultaat.” Lego schat dat een ervaren ‘bouwer’ het model in 20 minuten in elkaar kan zetten terwijl de bouw van een échte GT-R zeker acht uur werk kost. Over de prijzen, zowel van de Lego-auto als van de werkelijke GT-R, laten beide bedrijven zich niet uit.

Lego-directeur Christiansen: “Behalve een fantastisch stuk speelgoed dat fun is om te bouwen hopen we dat dit model kinderen ook inspireert om meer te leren over techniek en hoe je dingen kan creëren in het werkelijke leven. Net als technici al decennia lang het ontwerp en de prestaties van deze auto hebben verbeterd kunnen kinderen tijdens het spelen bouwen, weer afbreken en opnieuw bouwen en zo belangrijke vaardigheden leren.” Hoshino stelt op zijn beurt ‘vereerd te zijn dat een Nissan is gekozen als eerste Japanse modelauto.

Cadeautip december: iconische Nissan GT-R Nismo van Lego