RAI Amsterdam wil deuren weer openen

De RAI in Amsterdam wil op korte termijn de deuren weer openen. De RAI denkt dat het weer evenementen kan opzetten waarbij voldaan wordt aan de 1,5 meter-samenleving. Om dat aan te tonen wil men deze zomer proefevenementen organiseren.

De beurs- en congresorganisatie wijst erop dat het over een enorm complex van ruim 110.000 m2 beschikt waar mensen zich op veilige afstand van elkaar kunnen bewegen. “Als tuincentra, warenhuizen, woonwinkels zoals IKEA en bouwmarkten open zijn, dan kunnen wij zeker ook”, zegt CEO Paul Riemens.

De RAI is sinds half maart dicht vanwege de coronacrisis. In de automotive sector zijn daardoor de IAS International Motor Show die voor begin april op de agenda stond en Intertraffic van maart afgelast. Intertraffic is al in een vroeg stadium doorgeschoven naar volgend jaar terwijl de IAS op de website ook aangeeft dat de volgende editie van 1 tot 5 april 2021 in de RAI zal worden gehouden.

B-to-B

Maar de RAI staat te popelen om nu alweer bezoekers te ontvangen. CEO Riemens benadrukt daarbij dat die bezoekers vooraf wordt gevraagd zich te registreren. Zodoende is er een duidelijk beeld van het te verwachten aantal mensen. Bovendien kunnen zij grondig worden voorgelicht over het protocol en aanvullende gedragsregels van de RAI. “Daarnaast is het bezoekdoel gericht op efficiënt zakendoen en niet op socializen of recreëren, zoals bij een festival het geval is. We hebben het hier over business to business-evenementen. Dat zorgt ervoor dat er een nog grotere bewustwording is. Het houden van anderhalve meter afstand tot elkaar is bij ons goed te hanteren.”

Impuls

De RAI bepaalt zelf hoe de inrichting van beurzen, congressen en events eruitziet. “Dat maakt ons volledig flexibel bij het reguleren van bezoekersstromen. Denk aan speciale routes en eenrichtingsverkeer. We zijn in staat om maatwerk te leveren. Uiteraard zijn de richtlijnen van het RIVM leidend en houden we ons strikt aan de anderhalve meter afstand”, aldus Riemens. Hij wijst verder op de situatie in Duitsland. Daar is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen beurzen en massale consumentenbijeenkomsten. De regering heeft beurzen op de lijst geplaatst met sectoren die weer mogelijk zijn en die tevens de economie een flinke impuls zullen geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

RAI Amsterdam wil deuren weer openen - Automobielmanagement.nl

RAI Amsterdam wil deuren weer openen

De RAI in Amsterdam wil op korte termijn de deuren weer openen. De RAI denkt dat het weer evenementen kan opzetten waarbij voldaan wordt aan de 1,5 meter-samenleving. Om dat aan te tonen wil men deze zomer proefevenementen organiseren.

De beurs- en congresorganisatie wijst erop dat het over een enorm complex van ruim 110.000 m2 beschikt waar mensen zich op veilige afstand van elkaar kunnen bewegen. “Als tuincentra, warenhuizen, woonwinkels zoals IKEA en bouwmarkten open zijn, dan kunnen wij zeker ook”, zegt CEO Paul Riemens.

De RAI is sinds half maart dicht vanwege de coronacrisis. In de automotive sector zijn daardoor de IAS International Motor Show die voor begin april op de agenda stond en Intertraffic van maart afgelast. Intertraffic is al in een vroeg stadium doorgeschoven naar volgend jaar terwijl de IAS op de website ook aangeeft dat de volgende editie van 1 tot 5 april 2021 in de RAI zal worden gehouden.

B-to-B

Maar de RAI staat te popelen om nu alweer bezoekers te ontvangen. CEO Riemens benadrukt daarbij dat die bezoekers vooraf wordt gevraagd zich te registreren. Zodoende is er een duidelijk beeld van het te verwachten aantal mensen. Bovendien kunnen zij grondig worden voorgelicht over het protocol en aanvullende gedragsregels van de RAI. “Daarnaast is het bezoekdoel gericht op efficiënt zakendoen en niet op socializen of recreëren, zoals bij een festival het geval is. We hebben het hier over business to business-evenementen. Dat zorgt ervoor dat er een nog grotere bewustwording is. Het houden van anderhalve meter afstand tot elkaar is bij ons goed te hanteren.”

Impuls

De RAI bepaalt zelf hoe de inrichting van beurzen, congressen en events eruitziet. “Dat maakt ons volledig flexibel bij het reguleren van bezoekersstromen. Denk aan speciale routes en eenrichtingsverkeer. We zijn in staat om maatwerk te leveren. Uiteraard zijn de richtlijnen van het RIVM leidend en houden we ons strikt aan de anderhalve meter afstand”, aldus Riemens. Hij wijst verder op de situatie in Duitsland. Daar is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen beurzen en massale consumentenbijeenkomsten. De regering heeft beurzen op de lijst geplaatst met sectoren die weer mogelijk zijn en die tevens de economie een flinke impuls zullen geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding