Dat hebben de Chinese autoriteiten bekend gemaakt. GM zelf heeft de terugroepactie, één van de grootste tot nu toe in de autowereld, nog niet toegelicht.

Het gaat volgens de mededeling om ruim 1,2 miljoen Buicks en 240.000 Chevrolets die tussen 2006 en 2011 in China zelf zijn geproduceerd. Volgens een Buick-dealer gaat het vervangen van het gewraakte onderdeel, de ophangbeugel van de brandstofpomp, zo’n 150 dollar per auto kosten. Normaal gesproken komt dat niet voor rekening van de automaker zelf maar van de leverancier van het onderdeel.

De aankondiging volgt op het van kracht worden van een nieuwe wet die autofabrikanten en -handelaren meer aansprakelijk stelt voor gebreken en de overheid ook de mogelijkheid biedt om onderzoeken in te stellen en terugroepacties als deze te gelasten. Mede door die wet zijn er dit jaar in China een recordaantal van 3,76 miljoen auto’s teruggeroepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding