Mbo beter in propedeuse HAN Automotive dan havo

Mbo’ers die via het Landelijk Automotive Doorstroomtraject (LAD) beginnen aan hbo Autotechniek in Arnhem voltooien hun propedeuse vaker binnen een jaar dan degenen die vanuit de havo beginnen: 75 c.q. 50-60 procent.

Daardoor behalen de mbo’ers vaker het diploma in de gestelde tijd en ontstaat onderweg weinig vertraging en/of uitval. Gezien het beduidend hogere rendement is onlangs de samenwerking tussen mbo en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen bekrachtigd met een juridisch convenant.

Het LAD is een samenwerkingsverband tussen vijftien ROC’s en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Laatstgenoemde levert het onderwijsmateriaal en verzorgt scholing van mbo-docenten, die vervolgens hun eigen studenten klaarstomen voor de vervolgstap. Gedurende hun mbo-tijd verblijven ze een dag per week in het hbo, zodat ze weten wat hen te wachten staat en welke mogelijkheden er zijn. Gaat het er op de mbo-opleiding vooral om een kundig automonteur te worden, het hbo draait om onderzoeken, ontwikkelen en testen. Ook gebrek aan (wiskunde-)kennis speelt de mbo’ers parten. ROC-studenten die deelnemen aan het LAD-programma mogen bij de HAN een half jaar van de propedeuse overslaan.

Mbo beter in propedeuse HAN Automotive dan havo - Automobielmanagement.nl

Mbo beter in propedeuse HAN Automotive dan havo

Mbo’ers die via het Landelijk Automotive Doorstroomtraject (LAD) beginnen aan hbo Autotechniek in Arnhem voltooien hun propedeuse vaker binnen een jaar dan degenen die vanuit de havo beginnen: 75 c.q. 50-60 procent.

Daardoor behalen de mbo’ers vaker het diploma in de gestelde tijd en ontstaat onderweg weinig vertraging en/of uitval. Gezien het beduidend hogere rendement is onlangs de samenwerking tussen mbo en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen bekrachtigd met een juridisch convenant.

Het LAD is een samenwerkingsverband tussen vijftien ROC’s en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Laatstgenoemde levert het onderwijsmateriaal en verzorgt scholing van mbo-docenten, die vervolgens hun eigen studenten klaarstomen voor de vervolgstap. Gedurende hun mbo-tijd verblijven ze een dag per week in het hbo, zodat ze weten wat hen te wachten staat en welke mogelijkheden er zijn. Gaat het er op de mbo-opleiding vooral om een kundig automonteur te worden, het hbo draait om onderzoeken, ontwikkelen en testen. Ook gebrek aan (wiskunde-)kennis speelt de mbo’ers parten. ROC-studenten die deelnemen aan het LAD-programma mogen bij de HAN een half jaar van de propedeuse overslaan.