Wereldwijd vraagt het Franse autoconcern kopers van bijna een half miljoen auto’s terug te gaan naar hun dealer: 402 duizend exemplaren van de Clio IV en 63.915 voertuigen van het model Kangoo 2, 

Bij de jongste versie van de Clio gaat het om exemplaren die geproduceerd zijn in de periode augustus 2012 tot en met april 2014. Er kunnen zich volgens Renault defecten voordoen aan de voorremslangen en aan de borgringen van de remtrommels. Bij de Kangoo 2 betreft de ‘preventieve kwaliteitscontrole’ de periode september 2012 tot en met maart 2013. Hier bestaat de mogelijkheid dat een niet goed op het ABS-blok aangesloten remleiding zorgt voor niet-optimale verdeling van de remkracht.

Renault Nederland heeft de Clio-klanten per brief opgeroepen zo snel mogelijk de dealer te bezoeken. Bij de Kangoo 2 is dat communicatietraject nog lopende. De importeur benadrukt dat zich geen incidenten hebben voorgedaan die te herleiden zijn tot de recall.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding