Michelin onderstreept transparantie bij bandentests

Naar aanleiding van het bekend worden van het gebruik van sjoemelbanden door Nokian benadrukt Michelin haar transparantie bij bandentests. Michelin maakt duidelijk zich van een dergelijke handelswijze te distantiëren.

Michelin onderstreept transparantie bij bandentests

In een verklaring stelt Michelin dat het nooit banden heeft ontworpen of geproduceerd speciaal voor tests door de media, autoclubs of welke organisatie dan ook. De bandenfabrikant zegt steeds tests te hebben ondersteund die een weerspiegeling zijn van echte rijomstandigheden waarbij productiebanden worden gebruikt.

Verder zegt het Franse bandenmerk altijd vast te houden aan de opvatting dat de condities in bandentests een weerspiegeling moeten zijn van de condities waar gebruikers in hun dagelijks gebruik mee te maken hebben.

Michelin onderstreept transparantie bij bandentests - Automobielmanagement.nl

Michelin onderstreept transparantie bij bandentests

Naar aanleiding van het bekend worden van het gebruik van sjoemelbanden door Nokian benadrukt Michelin haar transparantie bij bandentests. Michelin maakt duidelijk zich van een dergelijke handelswijze te distantiëren.

Michelin onderstreept transparantie bij bandentests

In een verklaring stelt Michelin dat het nooit banden heeft ontworpen of geproduceerd speciaal voor tests door de media, autoclubs of welke organisatie dan ook. De bandenfabrikant zegt steeds tests te hebben ondersteund die een weerspiegeling zijn van echte rijomstandigheden waarbij productiebanden worden gebruikt.

Verder zegt het Franse bandenmerk altijd vast te houden aan de opvatting dat de condities in bandentests een weerspiegeling moeten zijn van de condities waar gebruikers in hun dagelijks gebruik mee te maken hebben.