FCA onderzoekt dodelijk ongeluk Star Trek-acteur

Fiat Chrysler Automobiles stelt een diepgaand onderzoek in naar het ongeluk waarbij de 27-jarige Star Trek acteur Anton Yelchin werd dood gedrukt door zijn eigen Jeep Grand Cherokee.

FCA onderzoekt dodelijk ongeluk Star Trek-acteur

Yelchin werd afgelopen zondagmorgen vroeg dood aangetroffen tegen een hek waar hij door de over een hellende weg wegrollende Jeep tegen aan was gedrukt.

"FCA US biedt haar ernstige condoleanties aan aan de familie en vrienden van Yelchin. We staan in contact met de autoriteiten en voeren een diepgaand onderzoek uit. Het is voorbarig om te speculeren over de oorzaak van dit drama," zegt FCA in een verklaring.

In april heeft FCA nog 811.586 Jeep Grand Cherokee’s, Dodge Chargers en Chrysler 300’s teruggeroepen wegens mogelijke problemen met de zogenaamde monostable shifter. FCA stelde daarbij dat de software werd ge-update om er voor te zorgen dat auto’s die in een andere versnelling stonden dan ‘Park’ niet weg konden rijden als de bestuurdersdeur open stond. Ook werden extra waarschuwingen aangebracht om de berijder te alarmeren dat hun auto niet in ‘Park’ stond. In de VS zijn de afgelopen jaren zeker 100 mensen omgekomen doordat hun auto plotseling wegrolde en over hen heen reed.

FCA onderzoekt dodelijk ongeluk Star Trek-acteur - Automobielmanagement.nl

FCA onderzoekt dodelijk ongeluk Star Trek-acteur

Fiat Chrysler Automobiles stelt een diepgaand onderzoek in naar het ongeluk waarbij de 27-jarige Star Trek acteur Anton Yelchin werd dood gedrukt door zijn eigen Jeep Grand Cherokee.

FCA onderzoekt dodelijk ongeluk Star Trek-acteur

Yelchin werd afgelopen zondagmorgen vroeg dood aangetroffen tegen een hek waar hij door de over een hellende weg wegrollende Jeep tegen aan was gedrukt.

"FCA US biedt haar ernstige condoleanties aan aan de familie en vrienden van Yelchin. We staan in contact met de autoriteiten en voeren een diepgaand onderzoek uit. Het is voorbarig om te speculeren over de oorzaak van dit drama," zegt FCA in een verklaring.

In april heeft FCA nog 811.586 Jeep Grand Cherokee’s, Dodge Chargers en Chrysler 300’s teruggeroepen wegens mogelijke problemen met de zogenaamde monostable shifter. FCA stelde daarbij dat de software werd ge-update om er voor te zorgen dat auto’s die in een andere versnelling stonden dan ‘Park’ niet weg konden rijden als de bestuurdersdeur open stond. Ook werden extra waarschuwingen aangebracht om de berijder te alarmeren dat hun auto niet in ‘Park’ stond. In de VS zijn de afgelopen jaren zeker 100 mensen omgekomen doordat hun auto plotseling wegrolde en over hen heen reed.