Nog een crash met Tesla op autopilot

Naast het eerder gemelde dodelijke ongeval met een Tesla op autopilot is nog zo’n ongeluk bekend geworden. Dit keer waren er echter geen slachtoffers te betreuren.

Nog een crash met Tesla op autopilot

Het ongeluk met een Model X gebeurde op 1 juli op een snelweg bij Pittsburgh. De auto knalde tegen de vangrail aan, kaatste terug en sloeg vervolgens over de kop. De bestuurder vertelde de politie dat de autopilot was ingeschakeld. Amerikaanse bronnen tekenen daarbij aan dat een Model X niet snel over de kop gaat en dat de bestuurder dus vermoedelijk erg hard gereden moet hebben. Volgens de politie is er ook geen reden aan te nemen dat de autopilot niet goed heeft gewerkt.

Tesla-topman Elon Musk begint zich toch een beetje bezorgd te maken over de vele negatieve verhalen rond de autopilot in zijn auto’s. Daarom slaat hij terug met de stelling dat de helft van de rond een miljoen jaarlijkse doden in het verkeer gered zou kunnen zijn als iedereen met een autopilot rond reed. Hij maakte die claim op een wat duistere manier bekend in een email aan een gepensioneerde journalist. Die had eerder in Fortune geschreven dat Tesla de ongevallen zelf openbaar had moeten maken omdat het om ‘uiterst gevoelige informatie voor de koersen gaat’. Musk herhaalde nog eens dat er inmiddels 200 miljoen kilometer met autopilots is gereden en dat daarbij tot nu toe één dodelijk ongeval is voorgekomen.

Nog een crash met Tesla op autopilot - Automobielmanagement.nl

Nog een crash met Tesla op autopilot

Naast het eerder gemelde dodelijke ongeval met een Tesla op autopilot is nog zo’n ongeluk bekend geworden. Dit keer waren er echter geen slachtoffers te betreuren.

Nog een crash met Tesla op autopilot

Het ongeluk met een Model X gebeurde op 1 juli op een snelweg bij Pittsburgh. De auto knalde tegen de vangrail aan, kaatste terug en sloeg vervolgens over de kop. De bestuurder vertelde de politie dat de autopilot was ingeschakeld. Amerikaanse bronnen tekenen daarbij aan dat een Model X niet snel over de kop gaat en dat de bestuurder dus vermoedelijk erg hard gereden moet hebben. Volgens de politie is er ook geen reden aan te nemen dat de autopilot niet goed heeft gewerkt.

Tesla-topman Elon Musk begint zich toch een beetje bezorgd te maken over de vele negatieve verhalen rond de autopilot in zijn auto’s. Daarom slaat hij terug met de stelling dat de helft van de rond een miljoen jaarlijkse doden in het verkeer gered zou kunnen zijn als iedereen met een autopilot rond reed. Hij maakte die claim op een wat duistere manier bekend in een email aan een gepensioneerde journalist. Die had eerder in Fortune geschreven dat Tesla de ongevallen zelf openbaar had moeten maken omdat het om ‘uiterst gevoelige informatie voor de koersen gaat’. Musk herhaalde nog eens dat er inmiddels 200 miljoen kilometer met autopilots is gereden en dat daarbij tot nu toe één dodelijk ongeval is voorgekomen.