"We hebben het in de pers moeten lezen. Het gaat om een informele uitwisseling van informatie. We hebben er natuurlijk naar gekeken want het is belangrijk," aldus Hans Lammers, hoofd voertuigtoelating en toezicht.

De RDW heeft de typegoedkeuring voor de Tesla Model S voor Europa afgegeven. Lammers geeft daarbij wel aan dat het autopilot systeem in Europa anders is dan dat in de VS. "We denken dat het systeem goed is zolang het op de juiste manier wordt gebruikt." Dat laatste wil zeggen dat de bestuurder autopilot als assistentie moet zien en niet de volledige controle over de auto uit handen moet geven. De RDW wacht nu eerst op de informatie uit Amerika voordat wordt besloten of verdere stappen nodig mochten zijn.

Ondertussen heeft het invloedrijke Amerikaanse consumentenblad Consumer Reports een beroep gedaan op Tesla om de automatische besturing functie in Autopilot voorlopig uit te schakelen. Ook zou Tesla het niet langer Autopilot moeten noemen om misverstanden uit te sluiten. "De naam Autopilot leidt tot de potentieel gevaarlijke aanname dat de Model S op zichzelf kan rijden."