Nissan liet auto’s door onbevoegden inspecteren

Nissan heeft de verkoop van 60.000 auto’s die bij de fabrieken of dealers in Japan in voorraad staan voorlopig verboden. Dat volgt op de ontdekking dat sommige veiligheidsinspecties zijn uitgevoerd door personeel dat daartoe niet bevoegd was.

De kans is groot dat Nissan daardoor ook een enorm aantal auto’s terug zal moeten roepen. Voor zover op dit moment bekend geldt dat niet voor auto’s die elders in de wereld zijn verkocht.

"De procedures die Nissan is overeengekomen in het kader van de modellen goedkeuring voor de Japanse markt werden bij de Japanse fabrieken niet opgevolgd. Bij de eindcontrole van de auto’s werden bepaalde controles uitgevoerd door technici die niet de juiste bevoegdheid hadden om die taken uit te voeren," staat in een verklaring. De problemen betreffen 21 modellen waaronder de Note en de Leaf. De betrokken auto’s worden opnieuw gecontroleerd voordat er een kenteken voor zal worden aangevraagd. Eigenaren van al verkochte auto’s krijgen binnenkort bericht over een eventuele her-inspectie van hun wagen.

Het probleem is ontdekt tijdens een inspectie door het ministerie van transport. De autofabrikant voegt er aan toe dat de procedures na die ontdekking zijn aangepast zodat auto’s die nieuw van de band rollen wel verkocht mogen worden. Nissan heeft een onafhankelijke instantie ingeschakeld om te onderzoeken wat er precies fout is gegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan liet auto’s door onbevoegden inspecteren - Automobielmanagement.nl

Nissan liet auto’s door onbevoegden inspecteren

Nissan heeft de verkoop van 60.000 auto’s die bij de fabrieken of dealers in Japan in voorraad staan voorlopig verboden. Dat volgt op de ontdekking dat sommige veiligheidsinspecties zijn uitgevoerd door personeel dat daartoe niet bevoegd was.

De kans is groot dat Nissan daardoor ook een enorm aantal auto’s terug zal moeten roepen. Voor zover op dit moment bekend geldt dat niet voor auto’s die elders in de wereld zijn verkocht.

"De procedures die Nissan is overeengekomen in het kader van de modellen goedkeuring voor de Japanse markt werden bij de Japanse fabrieken niet opgevolgd. Bij de eindcontrole van de auto’s werden bepaalde controles uitgevoerd door technici die niet de juiste bevoegdheid hadden om die taken uit te voeren," staat in een verklaring. De problemen betreffen 21 modellen waaronder de Note en de Leaf. De betrokken auto’s worden opnieuw gecontroleerd voordat er een kenteken voor zal worden aangevraagd. Eigenaren van al verkochte auto’s krijgen binnenkort bericht over een eventuele her-inspectie van hun wagen.

Het probleem is ontdekt tijdens een inspectie door het ministerie van transport. De autofabrikant voegt er aan toe dat de procedures na die ontdekking zijn aangepast zodat auto’s die nieuw van de band rollen wel verkocht mogen worden. Nissan heeft een onafhankelijke instantie ingeschakeld om te onderzoeken wat er precies fout is gegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding