Keuringsprobleem vertraagt kwart miljoen auto’s VW

Bij Volkswagen en haar zustermerken worden de komende maanden rond de 250.000 nieuwe auto’s vertraagd en mogelijk te laat afgeleverd.

Dat komt door de strengere keuringseisen vanwege de invoering van de Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure WLTP die per 1 september aanstaande van kracht worden. Volkswagen kan niet op tijd voldoende testbanken en -apparatuur installeren om alle nieuwe auto’s tijdig te keuren.

Topman Herbert Diess deelde vorige week tijdens een werknemersbijeenkomst al mee dat de fabriek in Wolfsburg enige dagen stil gelegd zal moeten worden om te voorkomen dat er te grote voorraden aan nieuwe auto’s ontstaan. De VW Groep heeft daar nu de mededeling aan toegevoegd dat dat tot vertraging zal leiden voor 250.000 auto’s. Bovendien zou de hoeveelheid ‘werkkapitaal’ tijdelijk groter worden omdat al die auto’s langer in voorraad blijven staan. "We werken zo snel mogelijk aan verdere maatregelen om de gevolgen voor onze productie zoveel mogelijk te beperken." De problemen hebben geen invloed op de verwachtingen voor de financiële resultaten omdat daarbij al met de WLTP rekening was gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Keuringsprobleem vertraagt kwart miljoen auto’s VW - Automobielmanagement.nl

Keuringsprobleem vertraagt kwart miljoen auto’s VW

Bij Volkswagen en haar zustermerken worden de komende maanden rond de 250.000 nieuwe auto’s vertraagd en mogelijk te laat afgeleverd.

Dat komt door de strengere keuringseisen vanwege de invoering van de Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure WLTP die per 1 september aanstaande van kracht worden. Volkswagen kan niet op tijd voldoende testbanken en -apparatuur installeren om alle nieuwe auto’s tijdig te keuren.

Topman Herbert Diess deelde vorige week tijdens een werknemersbijeenkomst al mee dat de fabriek in Wolfsburg enige dagen stil gelegd zal moeten worden om te voorkomen dat er te grote voorraden aan nieuwe auto’s ontstaan. De VW Groep heeft daar nu de mededeling aan toegevoegd dat dat tot vertraging zal leiden voor 250.000 auto’s. Bovendien zou de hoeveelheid ‘werkkapitaal’ tijdelijk groter worden omdat al die auto’s langer in voorraad blijven staan. "We werken zo snel mogelijk aan verdere maatregelen om de gevolgen voor onze productie zoveel mogelijk te beperken." De problemen hebben geen invloed op de verwachtingen voor de financiële resultaten omdat daarbij al met de WLTP rekening was gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding