Ford roept twee miljoen F-150’s terug

Daags nadat Toyota meedeelde dat het ruim een miljoen auto’s terugroept wegens potentieel brandgevaar, kondigt Ford aan twee miljoen F 150 pick-up trucks terug te laten komen omdat een mankement met de veiligheidsgordel eveneens tot brand kan leiden.

Ford roept twee miljoen F-150’s terug

Dat is slecht nieuw voor Ford omdat de F 150 al jaren het meest verkochte model en ook de grootste money-maker is.

Ford stelt dat er tot nu in de VS en Canada meer dan twintig incidenten met de veiligheidsgordels zijn gemeld maar dat daarbij geen gewonden zijn gevallen. In zeker drie gevallen heeft de auto daadwerkelijk vlam gevat. De verkeersveiligheidsdienst NHTSA is vorige maand naar aanleiding van die rapporten begonnen met een officieel onderzoek.

Het probleem zit in het mechanisme dat de gordel vast zet op het moment dat door een ongeval ook de airbags in werking treden. Die onderdelen zijn nog geleverd door Takata, het Japanse bedrijf dat bekend staat om de grootschalige airbag-terugroep acties.

Ford roept twee miljoen F-150’s terug - Automobielmanagement.nl

Ford roept twee miljoen F-150’s terug

Daags nadat Toyota meedeelde dat het ruim een miljoen auto’s terugroept wegens potentieel brandgevaar, kondigt Ford aan twee miljoen F 150 pick-up trucks terug te laten komen omdat een mankement met de veiligheidsgordel eveneens tot brand kan leiden.

Ford roept twee miljoen F-150’s terug

Dat is slecht nieuw voor Ford omdat de F 150 al jaren het meest verkochte model en ook de grootste money-maker is.

Ford stelt dat er tot nu in de VS en Canada meer dan twintig incidenten met de veiligheidsgordels zijn gemeld maar dat daarbij geen gewonden zijn gevallen. In zeker drie gevallen heeft de auto daadwerkelijk vlam gevat. De verkeersveiligheidsdienst NHTSA is vorige maand naar aanleiding van die rapporten begonnen met een officieel onderzoek.

Het probleem zit in het mechanisme dat de gordel vast zet op het moment dat door een ongeval ook de airbags in werking treden. Die onderdelen zijn nog geleverd door Takata, het Japanse bedrijf dat bekend staat om de grootschalige airbag-terugroep acties.