Amerikanen hebben Hyundai/Kia in het vizier

Hyundai en zustermerk Kia hebben de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten rond de 1,7 miljoen auto’s teruggeroepen omdat de motor onverwachts stil kon vallen. Maar het ministerie van justitie in New York gaat nu samen met de National Highway Traffic Safety Administration alsnog bekijken of de Zuid-Koreaanse autobouwer daarmee misschien toch te laat is geweest.

Amerikanen hebben Hyundai/Kia in het vizier

De NHTSA heeft al eerder aangekondigd dat het ook onderzoekt of Hyundai en Kia wel alle betrokken auto’s hebben laten terugkomen. "Er lopen een aantal actieve onderzoeken naar motorproblemen bij Hyundai en Kia en de manier waarop dat bedrijf die heeft trachten op te lossen. Maar we hebben nog geen conclusies getrokken," aldus een woordvoerder van de dienst.

Hyundai doet het al enige tijd niet goed meer op de Amerikaanse markt. Begin dit jaar verkocht het merk maandelijks tussen de tien en dertien procent minder auto’s dan een jaar eerder. Sinds juni lijkt het tij wel wat gekeerd want nu liggen de verkoopcijfers enkele procenten hoger dan vorig jaar. Het marktaandeel is vorig jaar gezakt tot onder de vier procent terwijl dat in 2011 nog ruim boven de vijf procent was. De Amerikaanse verkopen van Kia zijn dit jaar wel stabiel vergeleken met 2017 maar ook daar blijft het marktaandeel beperkt tot zo’n 3,5 procent.

Amerikanen hebben Hyundai/Kia in het vizier - Automobielmanagement.nl

Amerikanen hebben Hyundai/Kia in het vizier

Hyundai en zustermerk Kia hebben de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten rond de 1,7 miljoen auto’s teruggeroepen omdat de motor onverwachts stil kon vallen. Maar het ministerie van justitie in New York gaat nu samen met de National Highway Traffic Safety Administration alsnog bekijken of de Zuid-Koreaanse autobouwer daarmee misschien toch te laat is geweest.

Amerikanen hebben Hyundai/Kia in het vizier

De NHTSA heeft al eerder aangekondigd dat het ook onderzoekt of Hyundai en Kia wel alle betrokken auto’s hebben laten terugkomen. "Er lopen een aantal actieve onderzoeken naar motorproblemen bij Hyundai en Kia en de manier waarop dat bedrijf die heeft trachten op te lossen. Maar we hebben nog geen conclusies getrokken," aldus een woordvoerder van de dienst.

Hyundai doet het al enige tijd niet goed meer op de Amerikaanse markt. Begin dit jaar verkocht het merk maandelijks tussen de tien en dertien procent minder auto’s dan een jaar eerder. Sinds juni lijkt het tij wel wat gekeerd want nu liggen de verkoopcijfers enkele procenten hoger dan vorig jaar. Het marktaandeel is vorig jaar gezakt tot onder de vier procent terwijl dat in 2011 nog ruim boven de vijf procent was. De Amerikaanse verkopen van Kia zijn dit jaar wel stabiel vergeleken met 2017 maar ook daar blijft het marktaandeel beperkt tot zo’n 3,5 procent.