De NHTSA heeft al eerder aangekondigd dat het ook onderzoekt of Hyundai en Kia wel alle betrokken auto’s hebben laten terugkomen. "Er lopen een aantal actieve onderzoeken naar motorproblemen bij Hyundai en Kia en de manier waarop dat bedrijf die heeft trachten op te lossen. Maar we hebben nog geen conclusies getrokken," aldus een woordvoerder van de dienst.

Hyundai doet het al enige tijd niet goed meer op de Amerikaanse markt. Begin dit jaar verkocht het merk maandelijks tussen de tien en dertien procent minder auto’s dan een jaar eerder. Sinds juni lijkt het tij wel wat gekeerd want nu liggen de verkoopcijfers enkele procenten hoger dan vorig jaar. Het marktaandeel is vorig jaar gezakt tot onder de vier procent terwijl dat in 2011 nog ruim boven de vijf procent was. De Amerikaanse verkopen van Kia zijn dit jaar wel stabiel vergeleken met 2017 maar ook daar blijft het marktaandeel beperkt tot zo’n 3,5 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding