Dat euvel doet zich voor bij auto’s die gebouwd zijn tussen 19 april en 3 mei dit jaar. Mazda zegt dat de dealer de wielmoeren vaster aan zal draaien waarmee het probleem verholpen zou moeten zijn. Zoals meestal bij dit soort meldingen voegt de autofabrikant daar aan toe dat er geen aanrijdingen of andere problemen vanwege het euvel zijn gemeld.

Mazda wordt toch al achtervolgd door ‘recalls’ want het moet ook zo’n 7.500 CX-9 SUV’s terugroepen. Daarbij gaat het om wagens die al in het najaar van 2017 van de band zijn gelopen. Bij die auto’s is er iets fout gelopen met de bedrading waardoor zich allerlei onverwachte problemen voor kunnen doen. Mazda noemt onder meer niet werkende knipperlichten, startproblemen of het weigeren van de airbag aan de passagierskant. Voor het verhelpen van dit euvel heeft Mazda nog geen tijdspad aangegeven.