Met de introductie van de Eurol Evolence 0W-16 biedt Eurol naar eigen zeggen een motorolie voor auto’s die voldoen aan de Europese normen voor CO2 uitstoot van personenauto’s. “Per januari 2021 is het namelijk verplicht dat de gemiddelde uitstoot van CO2 van alle nieuwe voertuigen onder de 95g CO2/km ligt, conform de strenge WLTP meetmethode. Deze norm is nu nog 130g CO2/km. Niet alleen in Europa, maar ook in onder andere Amerika, India en China gaan strengere emissie-eisen gelden.”

Efficiëntere motoren

Door de lage viscositeit van de 0W-16 motorolie, wordt de weerstand in de verbrandingsmotor verlaagd. Dit leidt volgens Eurol tot efficiëntere motoren die per kilometer minder CO2 uitstoten. “De Eurol Evolence 0W-16 is bij uitstek geschikt voor diverse nieuwe modellen van Toyota, Honda en Lexus, zoals de Toyota Camry Hybrid.”