Suzuki werkt aan oplossing voor sjoemeldiesels

Suzuki heeft naar eigen zeggen tot half februari de tijd om met een oplossing te komen voor de problemen met de sjoemelsoftware. De automaker werkt daarvoor nauw samen met de Nederlandse autoriteiten. Dit omdat de Nederlandse wegverkeersdienst RDW de kwestie aan het licht bracht.

Suzuki werkt aan oplossing voor sjoemeldiesels

De Nederlandse regering vindt dat sommige dieselmodellen van de Suzuki Vitara, maar ook de Jeep Grand Cherokee, terug naar de garage moeten. Dit omdat sjoemelsoftware is gebruikt om te verbloemen hoe vervuilend ze zijn.

Omdat de RDW de instantie is die voor de hele EU de typegoedkeuring heeft verleend, geldt de terugroepactie Europabreed. In een verklaring zei Suzuki dat dieselversies van zijn Vitara en S-Cross uitgerust zijn met motoren en emissiesoftware die werden geleverd door Fiat Chrysler. De RDW stelde in 2017 al vast dat met de betreffende modellen mogelijk iets niet in orde was.

Suzuki werkt aan oplossing voor sjoemeldiesels - Automobielmanagement.nl

Suzuki werkt aan oplossing voor sjoemeldiesels

Suzuki heeft naar eigen zeggen tot half februari de tijd om met een oplossing te komen voor de problemen met de sjoemelsoftware. De automaker werkt daarvoor nauw samen met de Nederlandse autoriteiten. Dit omdat de Nederlandse wegverkeersdienst RDW de kwestie aan het licht bracht.

Suzuki werkt aan oplossing voor sjoemeldiesels

De Nederlandse regering vindt dat sommige dieselmodellen van de Suzuki Vitara, maar ook de Jeep Grand Cherokee, terug naar de garage moeten. Dit omdat sjoemelsoftware is gebruikt om te verbloemen hoe vervuilend ze zijn.

Omdat de RDW de instantie is die voor de hele EU de typegoedkeuring heeft verleend, geldt de terugroepactie Europabreed. In een verklaring zei Suzuki dat dieselversies van zijn Vitara en S-Cross uitgerust zijn met motoren en emissiesoftware die werden geleverd door Fiat Chrysler. De RDW stelde in 2017 al vast dat met de betreffende modellen mogelijk iets niet in orde was.