TSG Wash plaatst wasgelegenheid bij Ford Vilvoorde

Het Belgische Ford Vilvoorde wilde een wasplaats in hun industriële hal zodat er jaarlijks tussen de 2.500 en 3.000 nieuwe auto’s gewassen kunnen worden. TSG Wash werd door het autobedrijf als totaalaanbieder aangetrokken. Het was een uitdagende klus, omdat er in de hal geen afvoer, elektriciteit en wateraansluitingen aanwezig waren.

Ook mocht de betonvloer niet uitgebroken worden. Het team van TSG Wash besloot daarom een nieuwe betonplaat op de bestaande vloer te storten en daarbij een pompput voor de afvoer te creëren. Deze betonwerken zijn in samenwerking met Stok NV uitgevoerd. De wanden zijn door TSG Wash voorzien van kunststof panelen die bestand zijn tegen chemie.

Bij dit project is een biologische waterrecycling systeem geplaatst. Deze installatie zorgt ervoor dat tot 85 procent van het gebruikte water gerecycled wordt. Het overtollige water is zuiver genoeg om op een regenwaterafvoer aan te sluiten. Het systeem bestaat uit twee grote tanks. Een tank voor het bezinkproces en een tank voor het biologisch proces. Nadien gaat het water door een fijn-filtratie om hergebruikt te kunnen worden voor het wassen. Deze volledige flow is te volgen op het display van de stuurkast.

Roll-over

In de hal zijn onder meer een hogedrukreiniger voor handmatige voorwas en een compressor met slanghaspel geplaatst. Er is ook een roll-over geïnstalleerd. Er is gekozen voor de Kärcher CWB-3. De locatie is voorzien van leidingen en kabelgoten. De waterleidingen zijn geperst en voorzien van een label met het type water.

TSG Wash plaatst wasgelegenheid bij Ford Vilvoorde - Automobielmanagement.nl

TSG Wash plaatst wasgelegenheid bij Ford Vilvoorde

Het Belgische Ford Vilvoorde wilde een wasplaats in hun industriële hal zodat er jaarlijks tussen de 2.500 en 3.000 nieuwe auto’s gewassen kunnen worden. TSG Wash werd door het autobedrijf als totaalaanbieder aangetrokken. Het was een uitdagende klus, omdat er in de hal geen afvoer, elektriciteit en wateraansluitingen aanwezig waren.

Ook mocht de betonvloer niet uitgebroken worden. Het team van TSG Wash besloot daarom een nieuwe betonplaat op de bestaande vloer te storten en daarbij een pompput voor de afvoer te creëren. Deze betonwerken zijn in samenwerking met Stok NV uitgevoerd. De wanden zijn door TSG Wash voorzien van kunststof panelen die bestand zijn tegen chemie.

Bij dit project is een biologische waterrecycling systeem geplaatst. Deze installatie zorgt ervoor dat tot 85 procent van het gebruikte water gerecycled wordt. Het overtollige water is zuiver genoeg om op een regenwaterafvoer aan te sluiten. Het systeem bestaat uit twee grote tanks. Een tank voor het bezinkproces en een tank voor het biologisch proces. Nadien gaat het water door een fijn-filtratie om hergebruikt te kunnen worden voor het wassen. Deze volledige flow is te volgen op het display van de stuurkast.

Roll-over

In de hal zijn onder meer een hogedrukreiniger voor handmatige voorwas en een compressor met slanghaspel geplaatst. Er is ook een roll-over geïnstalleerd. Er is gekozen voor de Kärcher CWB-3. De locatie is voorzien van leidingen en kabelgoten. De waterleidingen zijn geperst en voorzien van een label met het type water.