Autofabrikanten kijken naar koolstofvezels

Veel autofabrikanten kijken naar de mogelijkheden die koolstofvezels bieden voor bepaalde delen van de carrosserie. BMW gebruikt het materiaal inmiddels in haar elektrische auto’s maar leverancier SGL Group is in onderhandeling met een aantal andere fabrikanten om daar ook koolstofvezels te kunnen leveren.

Met het lichtere materiaal kan het gewicht van de auto verder worden teruggedrongen wat weer kan leiden tot een lager brandstofverbruik, stelt directeur Jürgen Koehler van SGL Group in een interview met het Duitse economische weekblad Wirtschafswoche. ‘‘Vooral de VW-groep mikt met Audi en Lamborghini op het veelvuldig gebruik van koolstof componenten. General Motors heeft daar recent ook wat over geroepen terwijl Porsche eveneens erg actief is op dit gebied.” Koehler waarschuwt er echter voor dat eventuele contracten met dergelijke afnemers niet zo omvangrijk zullen zijn als wat zijn bedrijf momenteel aan BMW kan leveren. Bij SGL zelf vormen de verkopen aan afnemers in de autosector tot nu toe ook maar twee procent van de totale omzet.

Autofabrikanten kijken naar koolstofvezels - Automobielmanagement.nl

Autofabrikanten kijken naar koolstofvezels

Veel autofabrikanten kijken naar de mogelijkheden die koolstofvezels bieden voor bepaalde delen van de carrosserie. BMW gebruikt het materiaal inmiddels in haar elektrische auto’s maar leverancier SGL Group is in onderhandeling met een aantal andere fabrikanten om daar ook koolstofvezels te kunnen leveren.

Met het lichtere materiaal kan het gewicht van de auto verder worden teruggedrongen wat weer kan leiden tot een lager brandstofverbruik, stelt directeur Jürgen Koehler van SGL Group in een interview met het Duitse economische weekblad Wirtschafswoche. ‘‘Vooral de VW-groep mikt met Audi en Lamborghini op het veelvuldig gebruik van koolstof componenten. General Motors heeft daar recent ook wat over geroepen terwijl Porsche eveneens erg actief is op dit gebied.” Koehler waarschuwt er echter voor dat eventuele contracten met dergelijke afnemers niet zo omvangrijk zullen zijn als wat zijn bedrijf momenteel aan BMW kan leveren. Bij SGL zelf vormen de verkopen aan afnemers in de autosector tot nu toe ook maar twee procent van de totale omzet.