Subaru maakt EV samen met Toyota

Subaru heeft plannen voor een eigen elektrische auto in de ijskast gezet en gaat zo’n EV nu verder samen ontwikkelen met Toyota, één van haar grootste aandeelhouders. De middelgrote Toyota/Subaru EV zou volgens de huidige plannen in 2021 op de markt moeten komen en dan wel onder de afzonderlijke merken verkocht worden.

Subaru is tot de conclusie gekomen dat het zelf ontwikkelen van zo’n auto te duur is. Het Japanse merk werkt al op een aantal terreinen samen met Toyota en stuurt ook regelmatig grote groepen technici naar de veel grotere partner. Het nieuwe partnerschap is een volgend voorbeeld van de manier waarop grote autofabrikanten de handen ineen slaan om de kosten van de elektrificering te delen.

Eerder kondigden Volkswagen Groep en Ford alsmede General Motors en Honda al soortgelijke ‘coalities’ aan. Binnen de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi wordt eveneens nauw samengewerkt bij elektrische auto’s, zowel personen- als bestelwagens. Aan de andere kant liet Mike Manley, de baas van Fiat Chrysler Automobiles, vorige week nog weten dat hij liever grote boetes betaalt omdat zijn auto’s niet aan de emissie-eisen voldoen dan kapitalen uit te trekken voor de bouw van elektrische voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Subaru maakt EV samen met Toyota - Automobielmanagement.nl

Subaru maakt EV samen met Toyota

Subaru heeft plannen voor een eigen elektrische auto in de ijskast gezet en gaat zo’n EV nu verder samen ontwikkelen met Toyota, één van haar grootste aandeelhouders. De middelgrote Toyota/Subaru EV zou volgens de huidige plannen in 2021 op de markt moeten komen en dan wel onder de afzonderlijke merken verkocht worden.

Subaru is tot de conclusie gekomen dat het zelf ontwikkelen van zo’n auto te duur is. Het Japanse merk werkt al op een aantal terreinen samen met Toyota en stuurt ook regelmatig grote groepen technici naar de veel grotere partner. Het nieuwe partnerschap is een volgend voorbeeld van de manier waarop grote autofabrikanten de handen ineen slaan om de kosten van de elektrificering te delen.

Eerder kondigden Volkswagen Groep en Ford alsmede General Motors en Honda al soortgelijke ‘coalities’ aan. Binnen de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi wordt eveneens nauw samengewerkt bij elektrische auto’s, zowel personen- als bestelwagens. Aan de andere kant liet Mike Manley, de baas van Fiat Chrysler Automobiles, vorige week nog weten dat hij liever grote boetes betaalt omdat zijn auto’s niet aan de emissie-eisen voldoen dan kapitalen uit te trekken voor de bouw van elektrische voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding