Chiptekort zit ook TomTom flink dwars

Het herstel van de divisie Automotive van TomTom verloopt trager dan verwacht omdat er door het wereldwijde chiptekort minder auto’s worden geproduceerd. De verkopen kwamen daardoor in het derde kwartaal 10 procent lager uit dan een jaar eerder. Bij consumentenproducten, voornamelijk navigatiekastjes, daalde de omzet met 20 procent.

TomTom draait goed bij kaarttechnologie

De totale omzet van TomTom is daardoor in het derde kwartaal met 127,5 miljoen euro 17,5 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden resulteert nu een omzetdaling van drie procent. De brutowinst zakte in het kwartaal met zeven procent naar 103,6 miljoen. Onder de streep bleef een nettoverlies over van 20,8 miljoen terwijl dat in Q3 van 2020 nog een verlies van 67,6 miljoen was.

Handhaven

CEO Harold Goddijn vindt dat de eerste negen maanden ‘zowel positieven als negatieven heeft opgeleverd.’ Tegenover de problemen bij Automotive blijft de uitgebreide samenwerking met softwarebedrijf Precisely solide presteren. Verder heeft TomTom kunnen bijdragen aan de nieuwe Jeep Grand Cherokee en Jeep Compass en de Fiat Ducato bestelwagen die ook is voorzien van ‘connected services’. Financieel directeur Taco Titulaer: “We handhaven onze verwachtingen voor heel 2021, zij het dat we voorzien dat de omzet aan het lagere eind van de ‘range’ uit zal komen omdat de leveringsproblemen de volumes bij de autoproductie blijven limiteren.’’

Lees ook:
Chiptekort treft ook TomTom

Chiptekort zit ook TomTom flink dwars - Automobielmanagement.nl

Chiptekort zit ook TomTom flink dwars

Het herstel van de divisie Automotive van TomTom verloopt trager dan verwacht omdat er door het wereldwijde chiptekort minder auto’s worden geproduceerd. De verkopen kwamen daardoor in het derde kwartaal 10 procent lager uit dan een jaar eerder. Bij consumentenproducten, voornamelijk navigatiekastjes, daalde de omzet met 20 procent.

TomTom draait goed bij kaarttechnologie

De totale omzet van TomTom is daardoor in het derde kwartaal met 127,5 miljoen euro 17,5 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden resulteert nu een omzetdaling van drie procent. De brutowinst zakte in het kwartaal met zeven procent naar 103,6 miljoen. Onder de streep bleef een nettoverlies over van 20,8 miljoen terwijl dat in Q3 van 2020 nog een verlies van 67,6 miljoen was.

Handhaven

CEO Harold Goddijn vindt dat de eerste negen maanden ‘zowel positieven als negatieven heeft opgeleverd.’ Tegenover de problemen bij Automotive blijft de uitgebreide samenwerking met softwarebedrijf Precisely solide presteren. Verder heeft TomTom kunnen bijdragen aan de nieuwe Jeep Grand Cherokee en Jeep Compass en de Fiat Ducato bestelwagen die ook is voorzien van ‘connected services’. Financieel directeur Taco Titulaer: “We handhaven onze verwachtingen voor heel 2021, zij het dat we voorzien dat de omzet aan het lagere eind van de ‘range’ uit zal komen omdat de leveringsproblemen de volumes bij de autoproductie blijven limiteren.’’

Lees ook:
Chiptekort treft ook TomTom