De totale omzet van TomTom is daardoor in het derde kwartaal met 127,5 miljoen euro 17,5 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden resulteert nu een omzetdaling van drie procent. De brutowinst zakte in het kwartaal met zeven procent naar 103,6 miljoen. Onder de streep bleef een nettoverlies over van 20,8 miljoen terwijl dat in Q3 van 2020 nog een verlies van 67,6 miljoen was.

Handhaven

CEO Harold Goddijn vindt dat de eerste negen maanden ‘zowel positieven als negatieven heeft opgeleverd.’ Tegenover de problemen bij Automotive blijft de uitgebreide samenwerking met softwarebedrijf Precisely solide presteren. Verder heeft TomTom kunnen bijdragen aan de nieuwe Jeep Grand Cherokee en Jeep Compass en de Fiat Ducato bestelwagen die ook is voorzien van ‘connected services’. Financieel directeur Taco Titulaer: “We handhaven onze verwachtingen voor heel 2021, zij het dat we voorzien dat de omzet aan het lagere eind van de ‘range’ uit zal komen omdat de leveringsproblemen de volumes bij de autoproductie blijven limiteren.’’

Lees ook:
Chiptekort treft ook TomTom

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding