TomTom gaat samenwerken met Cariad (VW Groep)

TomTom en Cariad, de software- en technologie onderneming van de Volkswagen Groep, gaan samen een ‘best-in-class’ navigatieproduct ontwikkelen voor die groep.

De meerjarige overeenkomst betreft alle markten in de wereld met uitzondering van China en vormt de voortzetting van een succesvolle en lange samenwerking.

40 miljoen voertuigen

Cariad, dat werkt aan software en hardware platforms voor alle merken binnen de Volkswagen Groep, ontwikkelt de interface alsmede de kaartvisualisatie waarmee het een ‘unieke navigatie-ervaring voor alle klanten van de groep creëert.’ Door gebruik te maken van de omvang van de wereldwijde vloot aan VW voertuigen en haar data te gebruiken kan Cariad voortdurend de kwaliteit en dekking van de navigatiediensten verbeteren. Tegen 2030 moeten op die manier meer dan 40 miljoen voertuigen verbonden zijn met de Automotive Cloud van de Volkswagen Groep.

Mijlpaal

TomTom heeft op haar beurt een unieke navigatie-oplossing ontwikkeld die naadloos integreert in de digitale cockpits van de VW Groep en frequente over-the-air updates levert. ‘’We zijn enthousiast over het verdiepen van onze banden met de Volkswagen Groep door samen te ontwikkelen met Cariad, een leider in de auto-industrie,’’ zegt Antoine Saucier, Managing Director, TomTom Automotive. “Dit markeert een nieuwe mijlpaal in onze relatie nu we aankondigen dat onze state-of-the-art navigatie-oplossing de volgende generatie van digitale cockpits bij de Volkswagen Groep zal kenmerken.’’

Lees ook:
Chiptekort zit ook TomTom flink dwars

TomTom gaat samenwerken met Cariad (VW Groep) - Automobielmanagement.nl

TomTom gaat samenwerken met Cariad (VW Groep)

TomTom en Cariad, de software- en technologie onderneming van de Volkswagen Groep, gaan samen een ‘best-in-class’ navigatieproduct ontwikkelen voor die groep.

De meerjarige overeenkomst betreft alle markten in de wereld met uitzondering van China en vormt de voortzetting van een succesvolle en lange samenwerking.

40 miljoen voertuigen

Cariad, dat werkt aan software en hardware platforms voor alle merken binnen de Volkswagen Groep, ontwikkelt de interface alsmede de kaartvisualisatie waarmee het een ‘unieke navigatie-ervaring voor alle klanten van de groep creëert.’ Door gebruik te maken van de omvang van de wereldwijde vloot aan VW voertuigen en haar data te gebruiken kan Cariad voortdurend de kwaliteit en dekking van de navigatiediensten verbeteren. Tegen 2030 moeten op die manier meer dan 40 miljoen voertuigen verbonden zijn met de Automotive Cloud van de Volkswagen Groep.

Mijlpaal

TomTom heeft op haar beurt een unieke navigatie-oplossing ontwikkeld die naadloos integreert in de digitale cockpits van de VW Groep en frequente over-the-air updates levert. ‘’We zijn enthousiast over het verdiepen van onze banden met de Volkswagen Groep door samen te ontwikkelen met Cariad, een leider in de auto-industrie,’’ zegt Antoine Saucier, Managing Director, TomTom Automotive. “Dit markeert een nieuwe mijlpaal in onze relatie nu we aankondigen dat onze state-of-the-art navigatie-oplossing de volgende generatie van digitale cockpits bij de Volkswagen Groep zal kenmerken.’’

Lees ook:
Chiptekort zit ook TomTom flink dwars