Frans-Duitse samenwerking voor productie waterstofcellen

De Duitse toeleverancier Schaeffler stapt met Symbio, een bedrijf van de Franse collega Faurecia en bandenfabrikant Michelin, in waterstoftechnologie.

Gezamenlijk willen ze in 2030 circa 50 miljoen bipolaire platen voor brandstofcellen per jaar produceren. Symbio heeft al een eerste opdracht van een niet nader genoemde ‘wereldwijde en vooraanstaande’ autofabrikant binnen. Het nieuwe bedrijf onder de naam Innoplate wordt gevestigd in het Franse Hagenau, vlakbij de Duitse grens, en moet op den duur aan minstens 120 mensen werk bieden. De productie moet daar begin 2024 op gang komen met een aanvangscapaciteit van 4 miljoen bipolaire platen.

Mobiliteit door waterstof

Met de nieuwe generatie brandstofcellen zouden klanten profiteren van hogere prestaties, grotere capaciteiten en een lagere prijs. “Het bedrijf verenigt de knowhow van een leidende Europese autotoeleverancier en een wereldwijde marktleider voor brandstofceltechnologie voor de auto-industrie die gezamenlijk een enorm potentieel in de zich ontwikkelende waterstofeconomie zien. Door het opbouwen van dit Duits-Franse project wordt tegelijk de Europese waardeketen voor mobiliteit door waterstof versterkt,’’ aldus een verklaring.

Lees ook:
Hyvia opent fabriek voor waterstofcellen

Reageren
500 tekens over
Frans-Duitse samenwerking voor productie waterstofcellen - Automobielmanagement.nl

Frans-Duitse samenwerking voor productie waterstofcellen

De Duitse toeleverancier Schaeffler stapt met Symbio, een bedrijf van de Franse collega Faurecia en bandenfabrikant Michelin, in waterstoftechnologie.

Gezamenlijk willen ze in 2030 circa 50 miljoen bipolaire platen voor brandstofcellen per jaar produceren. Symbio heeft al een eerste opdracht van een niet nader genoemde ‘wereldwijde en vooraanstaande’ autofabrikant binnen. Het nieuwe bedrijf onder de naam Innoplate wordt gevestigd in het Franse Hagenau, vlakbij de Duitse grens, en moet op den duur aan minstens 120 mensen werk bieden. De productie moet daar begin 2024 op gang komen met een aanvangscapaciteit van 4 miljoen bipolaire platen.

Mobiliteit door waterstof

Met de nieuwe generatie brandstofcellen zouden klanten profiteren van hogere prestaties, grotere capaciteiten en een lagere prijs. “Het bedrijf verenigt de knowhow van een leidende Europese autotoeleverancier en een wereldwijde marktleider voor brandstofceltechnologie voor de auto-industrie die gezamenlijk een enorm potentieel in de zich ontwikkelende waterstofeconomie zien. Door het opbouwen van dit Duits-Franse project wordt tegelijk de Europese waardeketen voor mobiliteit door waterstof versterkt,’’ aldus een verklaring.

Lees ook:
Hyvia opent fabriek voor waterstofcellen