VW-baas sceptisch over Apple-auto

CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep betwijfelt sterk of Apple inderdaad zelf auto’s wil gaan bouwen. “Het zou een enorme klus worden,’’ heeft Diess volgens Reuters gezegd tijdens een hub.berlin tech-conferentie in Berlijn.

apple zelfrijdende auto

Het is volgens hem wel zeker dat Apple de automarkt wil betreden met software voor de cockpit van auto’s. Vertegenwoordigers van Apple, die ook op de conferentie waren, gaven geen reactie op zijn uitlatingen.

Titan

Apple werkt volgens steeds weer opduikende geruchten al jaren aan een eigen auto maar heeft dat nooit met zoveel woorden bevestigd. In het verleden zou er een apart team met het project bezig zijn geweest onder de naam Titan maar dat is later weer ontbonden. Ook is al eens gesproken over samenwerking met bestaande autofabrikanten waarbij de naam van Hyundai is gevallen. In 2007 dook zelfs even de naam Volkswagen op maar ook daar is allemaal niets van terecht gekomen.

CarPlay

Apple heeft kort geleden wel haar nieuwe generatie CarPlay onthuld dat niet alleen het entertainment maar ook veel andere functies in het dashboard ondersteunt. Autofabrikanten die het systeem installeren, kunnen het wel hun eigen merkidentiteit meegeven. De eerste merken die het systeem gaan toepassen worden later dit jaar bekend gemaakt. Volkswagen zou geen interesse hebben maar de tot de groep behorende merken Audi en Porsche wel.

Lees ook:
Apple lijkt toch op weg naar autonome auto

VW-baas sceptisch over Apple-auto - Automobielmanagement.nl

VW-baas sceptisch over Apple-auto

CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep betwijfelt sterk of Apple inderdaad zelf auto’s wil gaan bouwen. “Het zou een enorme klus worden,’’ heeft Diess volgens Reuters gezegd tijdens een hub.berlin tech-conferentie in Berlijn.

apple zelfrijdende auto

Het is volgens hem wel zeker dat Apple de automarkt wil betreden met software voor de cockpit van auto’s. Vertegenwoordigers van Apple, die ook op de conferentie waren, gaven geen reactie op zijn uitlatingen.

Titan

Apple werkt volgens steeds weer opduikende geruchten al jaren aan een eigen auto maar heeft dat nooit met zoveel woorden bevestigd. In het verleden zou er een apart team met het project bezig zijn geweest onder de naam Titan maar dat is later weer ontbonden. Ook is al eens gesproken over samenwerking met bestaande autofabrikanten waarbij de naam van Hyundai is gevallen. In 2007 dook zelfs even de naam Volkswagen op maar ook daar is allemaal niets van terecht gekomen.

CarPlay

Apple heeft kort geleden wel haar nieuwe generatie CarPlay onthuld dat niet alleen het entertainment maar ook veel andere functies in het dashboard ondersteunt. Autofabrikanten die het systeem installeren, kunnen het wel hun eigen merkidentiteit meegeven. De eerste merken die het systeem gaan toepassen worden later dit jaar bekend gemaakt. Volkswagen zou geen interesse hebben maar de tot de groep behorende merken Audi en Porsche wel.

Lees ook:
Apple lijkt toch op weg naar autonome auto