Vooral bij een frontale aanrijding is de kans op dodelijk letsel groot. In het kielzog scoort ook de nieuwe Kia Cerato onder de maat. Volgens EuroNCAP loopt het veiligheidsniveau van de Chevrolet jaren achter bij de de huidige norm. Het negatieve oordeel staat in schril contrast met dat over de Peugeot 207 en Alfa Romeo 159, die eveneens bij de test betrokken waren. Op het onderdeel ‘bescherming van inzittenden’ sleepten zij vijf sterren in de wacht. Ook kinderen zijn in deze nieuwe modellen het beste af, mocht het tot een aanrijding komen. Wie als voetganger onzacht in aanraking komt met de Kia Cerato, Alfa Romeo 159 en Hyundai Tucson heeft een probleem, want deze drie auto’s kwamen niet verder dan één ster op dit testonderdeel. EuroNCAP nam zes auto’s onder de loep, verdeeld over enkele categorieën. De resultaten zijn in PDF-formaat te bekijken op www.euroncap.com ( ‘How safe is your car’ en daarna ‘Latest results’ ).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding