Peugeot komt met 307 BioFlex

Ook Peugeot gaat overstag. De eerste E85-auto komt er aan.

Zowel Europa als Frankrijk is druk bezig met het opzetten van een distributienetwerk voor biobrandstof. Men verwacht hier op korte termijn al grote hoeveelheden van te kunnen verkopen, om op die manier de rol die fossiele brandstoffen in onze maatschappij spelen te verkleinen. E85 zal gaandeweg in steeds meer Franse tankstations verkrijgbaar zijn. Omdat deze brandstof daar gedeeltelijk vrijgesteld is van belasting kan hij aan de klanten worden aangeboden voor een concurrerende prijs. Gebruikmakend van de kennis die men in Brazilië heeft opgedaan, zal Peugeot vanaf september 2007 in Zweden, Nederland en Frankrijk auto’s gaan verkopen die op E85 kunnen rijden. Deze modellen zullen voorzien zijn van de aanduiding BioFlex. Voor Nederland start de productie in november. Bestellingen kunnen vanaf september geplaatst worden en de eerste auto’s worden dan in de loop van november geleverd. In Nederland zal de BioFlex uitsluitend in de populaire 307 SW versie worden aangeboden. De prijs van dit model zal binnen enkele weken worden bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot komt met 307 BioFlex - Automobielmanagement.nl

Peugeot komt met 307 BioFlex

Ook Peugeot gaat overstag. De eerste E85-auto komt er aan.

Zowel Europa als Frankrijk is druk bezig met het opzetten van een distributienetwerk voor biobrandstof. Men verwacht hier op korte termijn al grote hoeveelheden van te kunnen verkopen, om op die manier de rol die fossiele brandstoffen in onze maatschappij spelen te verkleinen. E85 zal gaandeweg in steeds meer Franse tankstations verkrijgbaar zijn. Omdat deze brandstof daar gedeeltelijk vrijgesteld is van belasting kan hij aan de klanten worden aangeboden voor een concurrerende prijs. Gebruikmakend van de kennis die men in Brazilië heeft opgedaan, zal Peugeot vanaf september 2007 in Zweden, Nederland en Frankrijk auto’s gaan verkopen die op E85 kunnen rijden. Deze modellen zullen voorzien zijn van de aanduiding BioFlex. Voor Nederland start de productie in november. Bestellingen kunnen vanaf september geplaatst worden en de eerste auto’s worden dan in de loop van november geleverd. In Nederland zal de BioFlex uitsluitend in de populaire 307 SW versie worden aangeboden. De prijs van dit model zal binnen enkele weken worden bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding