Het eerste commitment van Renault in het kader van het Contract 2009 was om de nieuwe Laguna te positioneren in de topdrie op het gebied van product- en servicekwaliteit in zijn segment. ‘Kwaliteit zit in de genen van de nieuwe Laguna door – met name – te hebben gekapitaliseerd op de ervaringen van de Laguna II, door zes miljoen (test)kilometers te hebben gereden, en door nieuwe fabricageprocessen. Kortom, ongekende eisen op gebied van kwaliteit’, aldus het bericht. Daarom wordt de nieuwe Laguna standaard aangeboden met drie jaar en/of 150 duizend kilometer fabrieksgarantie, met een ongelimiteerde kilometerstand in de eerste 24 maanden. De vanafprijs van de Laguna is 27.250 euro voor de hatchback 1.6 16V Expression (pas leverbaar vanaf januari 2008). Direct vanaf de introductie is de Hatchback 2.0 16V Expression met 140 pk motor beschikbaar voor een prijs van 28.600 euro. De Laguna Estate, waarvan de wereldpremière in Nederland zal plaatsvinden in de maand december, is 1200 euro duurder. De nieuwe Laguna Hatchback staat vanaf 12 oktober in de Nederlandse showroom. Meer over de Laguna in AM nummer 16 van 14 september.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding