Renault-Nissan wil elektrische auto in 2012

Renault-Nissan wil uiterlijk in 2012 een elektrische auto op de Franse markt lanceren.

Het nieuwe model moet twee jaar eerder al in de VS in de showrooms verschijnen. De partnerbedrijven hebben jaarlijks 200 miljoen euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van de nieuwe technologie. Volgens topman Carlos Ghosn betekent de nieuwe auto bepaald niet dat de verdere uitbouw van auto’s met hybride aandrijvingen in gevaar komt. In dit segment hoopt Renault nog dit jaar de eerste hybride Scénic op de weg te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault-Nissan wil elektrische auto in 2012 - Automobielmanagement.nl

Renault-Nissan wil elektrische auto in 2012

Renault-Nissan wil uiterlijk in 2012 een elektrische auto op de Franse markt lanceren.

Het nieuwe model moet twee jaar eerder al in de VS in de showrooms verschijnen. De partnerbedrijven hebben jaarlijks 200 miljoen euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van de nieuwe technologie. Volgens topman Carlos Ghosn betekent de nieuwe auto bepaald niet dat de verdere uitbouw van auto’s met hybride aandrijvingen in gevaar komt. In dit segment hoopt Renault nog dit jaar de eerste hybride Scénic op de weg te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding