Fiat brengt stop-start op 500, Panda en Punto

Fiat zal op zijn kleine modellen stop-start-systemen gaan monteren. Het begint met de 1.2 benzineversie van de 500.

Dat meldt Automotive News Europe. Fiat probeert gelijke tred te houden met PSA Peugeot Citroën. Die wil in de komende drie jaar stop-start standaard invoeren in een deel van zijn gamma. BMW heeft stop-start standaard in de Europese versies van 1-serie en 3-serie en in sommige Minis. Stop-start kan in de stad een brandstofbesparing van vijftien procent opleveren. Fiat zou de Fiat 500-klant maximaal vierhonderd euro willen laten betalen voor het systeem.

Fiat brengt stop-start op 500, Panda en Punto - Automobielmanagement.nl

Fiat brengt stop-start op 500, Panda en Punto

Fiat zal op zijn kleine modellen stop-start-systemen gaan monteren. Het begint met de 1.2 benzineversie van de 500.

Dat meldt Automotive News Europe. Fiat probeert gelijke tred te houden met PSA Peugeot Citroën. Die wil in de komende drie jaar stop-start standaard invoeren in een deel van zijn gamma. BMW heeft stop-start standaard in de Europese versies van 1-serie en 3-serie en in sommige Minis. Stop-start kan in de stad een brandstofbesparing van vijftien procent opleveren. Fiat zou de Fiat 500-klant maximaal vierhonderd euro willen laten betalen voor het systeem.