Volkswagen levert de basis-Scirocco met een  1.4 liter TSI van 115 pk met een gemiddeld verbruik van 6,1 l/100 km. Dat is goed voor het groene energielabel B. Bij de introductie dit najaar is de Scirocco verkrijgbaar met keus uit een 160 pk sterke uitvoering van dezelfde 1.4 TSI benzinemotor en een 2.0 TSI met 200 pk, bekend uit de Golf GTI. De 1.4 TSI met 122 pk is in een later stadium leverbaar, net als Volkswagens nieuwe common-rail dieselmotor, de 2.0 TDI met 140 pk. De productie van deze motoren start namelijk eind dit jaar.
Een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen is op alle Scirocco’s standaard.
 

Twee uitvoeringen
Volkswagen biedt de Scirocco aan in twee uitvoeringen: de standaarduitvoering en de ‘Highline’. Standaard is de Scirocco voorzien van Climatic-airconditioning, 17-inch lichtmetalen velgen van het type ‘Long Beach’, ESP, een boordcomputer ‘plus’, cruisecontrol en een radio/cd-speler met acht luidsprekers. Elke Scirocco is uitgerust met sportstoelen voorin met daartussen een middenarmsteun. Dankzij het Easy Entry-systeem kunnen de achterpassagiers makkelijk instappen. Het stuurwiel, de pookknop en de handremgreep zijn met leer bekleed.
De Highline, voegt daar nog automatische Climatronic-airconditioning aan toe, evenals een multifunctioneel stuurwiel en een glazen panoramadak.

Dynamisch
Met het optionele Dynamic Drive Control (DDC) kan de bestuurder zelf kiezen hoe sportief de Scirocco wordt afgesteld door middel van variabele onderstelafstemming. DDC biedt keus uit de programma’s Normaal, Sport en Comfort en regelt de demperkarakteristiek en de afstemming van de stuurbekrachtiging.
De Volkswagen Scirocco is bestelbaar vanaf september en staat in oktober in de showroom.