"Met de Europa SE heeft Lotus een auto ontwikkeld voor diegenen die nog meer waarde hechten aan stijl en topprestaties," verklaart Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars. "De Europa S is oorspronkelijk bedoeld automobilisten die prijs stellen op het unieke Lotus-DNA, maar die de Elise en Exige te compromisloos vinden voor het dagelijks gebruik. De nieuwe Europa SE bevindt zich daarom meer aan het verfijnde uiterste van het Lotus-spectrum dankzij een fantastische mix van prestaties, handlingeigenschappen en stijl, maar met behoud van de Lotus-merkwaarden en -heritage."

Relaxte rijeigenschappen met topprestaties

De Lotus Europa is uitgerust met een 2.0-liter turbo middenmotor, die in de SE dankzij een compleet nieuwe calibratie is getuned tot 225 pk en een koppel van 300 Newtonmeter. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u kost 5,4 seconden, terwijl de acceleratie van 0 naar 160 km/u 12,4 seconden vergt. De topsnelheid van de Europa SE bedraagt 235 kilometer per uur.

Het interieur van de Europa SE is door Lotus Design opgewaardeerd en voorzien van een stijlvol, nieuw ontwerp. Het is afgewerkt met vier soorten zacht, lichtgewicht en hoogwaardig leer, lederen sportstoelen en een audiosysteem van topkwaliteit.

De Lotus Europa SE is in ons land leverbaar bij Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem en kent een vanafprijs van 68.145 euro inclusief BTW en BPM.