Met de 4007 Commercial komt Peugeot tegemoet aan de behoefte vanuit de markt naar een ruime, luxueuze, comfortabele en representatieve bedrijfsauto, die door de standaard vierwielaandrijving ook in het échte terrein zijn mannetje staat.

 

De uitstraling van de Peugeot 4007 Commercial is gelijk aan de personenautoversie; om in aanmerking te komen voor het fiscale voordeel voor bedrijfsauto’s was het niet nodig het dak in hoogte aan te passen. Standaard wordt de 4007 Commercial voor driekwart geblindeerd, dat wil zeggen dat de twee achterzijruiten en het raam van het linker achterportier worden vervangen door blindeerpanelen. Het raam in het rechter achterportier wordt in verband met de verkeersveiligheid niet geblindeerd; dit is overigens (als optie) wel mogelijk. De auto heeft een volledige scheidingswand, standaard voorzien van een ruit.

 

De laadruimte is toegankelijk via de beide achterportieren en de grote achterklep waarvan het onderste deel neergeklapt kan worden. De laadruimte heeft een lengte van 1,70 meter een breedte van 1,30 meter (0,93 meter tussen de wielkasten) en een hoogte van één meter. Het laadvermogen van de 4007 Commercial is voor beide versies 750 kilogram.

 

De 4007 Commercial is vanaf heden leverbaar in twee versies: de ST en de GT, beiden uitgerust met de 2.2 HDiF 156pk diesel motor mét roetfilter. De vanafprijs is 26.860 excl. BTW en BPM voor de ST-versie  en 30.215 euro voor de GT. Vanwege het FAP-roetfilter ontvangt de klant in de huidige regeling na registratie een subsidie van vierhonderd euro van de Belastingdienst.