Van de Fiat Ducato is het twee miljoenste exemplaar verkocht. Dat is een mijlpaal in de ruim 25 jaar dat het model bestaat. De eerste generatie werd in 1981 gebouwd. In 1994 werd de tweede generatie geïntroduceerd is onderscheiden met de prestigieuze titel "International Van of the Year". 2000 was het debuutjaar van de Ducato 2.8 JTD Common Rail, met het voor die tijd opmerkelijke vermogen van 127 pk en 300 Nm aan koppel. De volgende generatie begon in 2002.

 

Om het milieu te ontzien zijn de Ducato-modellen zuinig en beschikbaar met een roetfilter. Ook verschijnt medio 2009 de Ducato op aardgas, de Natural Power. Het gebruik van aardgas verlaagt de uitstoot van CO2 met zo’n 23% en de emissie van fijnstof is nagenoeg nihil. In 2007 was Fiat in Europa verantwoordelijk voor de verkoop van bijna de helft van bedrijfswagens op aardgas. In Italië was dat 67 procent.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding