Onze landgenoot Adrian van Hooydonk mag zich sinds 10 februari de hoogste ontwerpbaas van de Bayerische Motor Werke noemen. Omdat Van Hooydonk verplichtingen had in New York, presenteerde Bangle de concept car, een voorloper van de productieversie van de GT die in september op de IAA zal staan.

De nieuwste generatie 5-serie (sedan) beleeft over een jaar in Genève zijn wereldpremière. De 5 is qua styling in lijn met de vernieuwde 7-serie. Ook krijgt hij een aantal systemen die in de ‘7′ debuteerden, zoals head up display en lane change warning. BMW hoopt dat de grootste ellende van de financiële crisis op zijn retour is, als eind jaar de marktintroductie van de 5 Serie Gran Turismo plaatsvindt. "Mensen zijn dan hopelijk toe aan iets nieuws en vernieuwend is de 5 GT in ieder geval," aldus Hans Jürgen Branz, project manager van de GT. "Niet zozeer omdat de nieuwe auto een vierdeurs coupe’-design heeft, maar wel omdat hij een paar zaken heeft die we in zijn klasse nog niet eerder hebben gezien."

Daarmee bedoelt hij een extra neerklapbaar schot achter de twee achterstoelen. Het houdt de cabine op temperatuur als de laadklep van de bagageruimte open gaat en schermt de inhoud af van hebberige buitenstaanders. De prijs van de 5 Serie Gran Turismo komt in Duitsland nét iets boven die van de 5 Touring te liggen. In ons land zal het prijsverschil wat groter zijn.

Ruim een jaar geleden rolde in Duitsland het vijf miljoenste exemplaar van de lopende band.