De jury prijst met name de ruimte, het weggedrag als de prestaties van de TSI-motor op zowel de vlakke weg als op heuvelig terrein.

Alvorens de Superb door de jury tot overall winnaar werd uitgeroepen eindigde hij als eerste in de C2-klasse. Daarin zaten onder meer ook de Opel Insignia en de nieuwe Toyota Avensis. De overwinning in de C1-klasse ging naar de Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi met automaat, in de A-klasse won de Citroën Berlingo 1.6 Multispace en in de B-klasse de Skoda Octavia Combi 1.4 TSI. Behalve Skoda wist ook Ford beslag te leggen op twee zeges, want de Kuga 2.0 TDCi zegevierde in de 4WD-klasse.

De jury beoordeelt elke auto aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak, trekhaak – en uiteraard de capaciteiten als caravantrekker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding