Beide modellen zijn de eerste ter wereld die volgens de nieuwe richtlijn BRV 2009 voor kogelwerende voertuigen zijn gecertificeerd. Allebei voldoen ze aan de eisen van de nieuwe kogelbeschermingsklasse VR 7 en de carrosserie van beide uitvoeringen voldoet door een zeer effectieve bepantsering aan kogelbeschermingsklasse VR 9. Daarmee biedt BMW haar klanten maximale persoonsbescherming op autogebied.

De onderzijde van de beide veiligheidslimousines is voorzien van een bepantsering, die voornamelijk voor maximale bescherming tegen explosieven is ontwikkeld. Het nieuwe, zes centimeter dikke veiligheidsglas biedt een hoge mate van weerstand dankzij meerdere lagen gelamineerd glas. De ruiten zijn voorzien van een laag polycarbonaat die voorkomt dat glassplinters in het interieur komen.

De veiligheidsuitrusting van de BMW 760Li High Security en de BMW 750Li High Security kan echter nog verder worden uitgebreid. Een intercomsysteem maakt het voor de inzittenden mogelijk om te communiceren met de buitenwereld zonder de deuren of de ruiten te openen. In de grille kunnen led-flitsers gemonteerd worden. Extra veiligheidsopties zijn een aanvalsalarm, een brandblussysteem om brand in de motorruimte en onder het voertuig te blussen en een beveiligingssysteem dat de inzittenden beschermt tegen gasaanvallen door de ramen te sluiten en de luchttoevoer van buiten af te sluiten. Een interne luchtvoorziening voorziet de passagiers dan van frisse lucht.